TAPU VE KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ NEDİR?
  • 14-03-2018
  • 868 Görüntüleme
  • A +
  • A -

TAPU VE KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ NEDİR?

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NEDİR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı bir genel müdürlük olan Tapu ve Kadastro genel Müdürlüğü, devletin resmi güvencesi altında tüm taşınmazların dair her türlü mülkiyet bilgisinin kaydını tutan ve bunu halkın kullanımına sunan kamu kurumudur.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Ne İş Yapar?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ülke kadastrosunun yapılması, tapu planlarının yenilenmesi ve güncellenmesi, kamuya ve vatandaşa ait taşınmazların envanterinin çıkarılması, 1/5000 ve üzeri ölçekteki haritaların hazırlanması, her türlü taşınmazın tapu ve sicil kayıtlarının hazırlanması, mülkiyete dair verilerin bilgi sistemleri dahilinde sunulması, sorunların giderilmesi, taşınmazlar ile ilgili tüm bilgilerin tek elden düzenlenip, arşivlenmesi ve vatandaşların bu bilgilere kolayca başvurabilmesinin sağlanması olarak sayılabilir. Son olarak giriş E-devlet kimlik doğrulama sistemi kullanılarak bu bilgilere internet üzerinden de ulaşılabilinmektedir.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Bilgileri Sorgulama

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Başvuruların elektronik ortamda alınması” konulu, 29/03/2017 tarihli ve 725578 sayılı Bakanlık Oluru ile “Başvuruların elektronik ortamda alınması” konulu, 11/11/2016 tarihli ve 2447188 sayılı Genel Müdürlük Makam Oluru uyarınca yapılan çalışmalar neticesinde web-tapu sistemi oluşturulmuştur. Bu sistem üzerinden E-devlet kimlik doğrulama sistemi kullanılarak bu bilgilere internet üzerinden de ulaşılabilinmektedir.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü web-tapu sistemi Parsel Sorgulama Uygulaması üzerinden adres, coğrafi kriter ve ada pafta numaraları gibi kriterler ile istenen parsel bilgilerine çok katmanlı yapısı sayesinde, harita, sokak görünümü ve uydu fotoğrafları gibi çeşitli görünümlerle belgelere ulaşmak mümkündür.

Ayrıca https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ adresi üzerinden, e-devlet kimlik bilgisi doğrulama şartı olmaksızın; idari bilgiler ile ilçe, mahalle, ada ve parsel no üzerinden, coğrafi olarak enlem ve boylam bilgileri ile sorgulama yapılabilir.

İlanları Karşılaştırın