Tapu Dairelerinin Yükü Hafifliyor
  • 28-06-2018
  • 585 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Tapu Dairelerinin Yükü Hafifliyor

Ziraat bankası ve Tapu Kadastro Müdürlüğünün yaptığı yeni bir anlaşma ile artık tapuya konacak ipotekler için tapu dairesine gitmeye gerek kalmamaktadır. Bugüne kadar yapılan uygulamalarda, tapu dairesinde işlemler başlatılıyor, ödeme yapıldıktan sonra ipotek tesisi için tekrar Tapu Dairesine gidiliyordu. Tapuya konulacak ipotekler için yapılan düzenlemenin tapu dairelerinin yükünü önemli ölçüde hafifleteceğini belirtebiliriz. Çünkü bu işlemi yapmaya gelen kişilerin sayısı oldukça fazla olduğundan uzun kuyruklar oluşmakta ve süreç daha da fazla uzamaktadır.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Ziraat Bankası arasında yapılan anlaşmayla tapuya dair ipotek işlemleri bundan böyle Ziraat Bankası Şubelerinde gerçekleştirilecek. Elektronik ortamda Tapu dairesine iletilecek olan belgeleri, tapu dairesi onayladıktan sonra ise işlem tamamlanacaktır.

Herhangi bir Ziraat Bankası şubesinden bu işlemin kolaylıkla yapılabiliyor oluşu büyük bir otomasyondur ve sistemin önemli bir parçası olarak görülmektedir.

Ayrıca tapu dairesinde bu işlemi yaptıracak kişilerin olmayışı, diğer işlemler için gelen kişilerin işlerini daha kolay halletmelerine sebep olacak ve çalışanlar da daha seri çalışacaklardır. Diğer işlemler için gelen kullanıcıların da yüzünü güldüren bu uygulama sayesinde tekrar tekrar tapu dairelerine gitme derdi de son bulurken, işlemlerinizi hemen hallederek stres altında kalmaktan da kurtulmuş oluyorsunuz. Temmuz 2017’de ortaya çıkan bu yeni düzenleme gibi, yeni düzenlemelerin yapılması ve hem kişilerin hem kurumların yükünün hafiflemesi beklenmektedir. Bu uygulama ile başlayan kolaylaştırma ve işlem hızlandırma çalışmaları, 2018 yılı içerisinde de devam edecektir. Yeni gelişmeler konusun da biz de sürekli takipte olarak sizleri bu gelişmelerden haberdar etmekteyiz. Ve de edeceğiz. Ziraat bankalarından da daha ayrıntılı bilgi alabileceğiniz bu yenilik ile ilgili sizler için en geniş araştırmayı bu yazımızda paylaştık.

İlanları Karşılaştırın