Peşinatsız Ev Alınabilir mi
  • 23-06-2018
  • 574 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Peşinatsız Ev Alınabilir mi

Peşinatsız Ev Alınabilir mi?

Gayrimenkul sektöründe peşinatsız ev alabilmenin farklı yöntemleri bulunmaktadır. Ev sahibi olmak isteyenler ilk önce belli bir birikim yaparlar, birikimi olanlara ev almak daha kolay gelmektedir. Birikimleri olmayanlara ev almak zor gibi görünüyor. Gayrimenkul piyasasında hareketliliğin devam edebilmesi açısından sürekli inşa edilen evlerin satılması gerekiyor. Kişilerin belli bir birikiminin olmaması emlak piyasasında ev alma durumunda bazı sorunlara yol açabilir. Fakat bunu önlemek amacıyla peşinatsız ev alma seçenekleri sunulmaktadır. Kişiler belli bir birikime sahip olmamaları durumunda bile ev sahibi olabilme imkanına sahip olmaktadır. Bunun için uygulanan yöntemlerden biri; satın alınmak istenen evin değeri olduğu fiyattan yüksek gösterilerek kredi alınmaya çalışılmaktadır. Çünkü bankalar satın alınacak evin yüzde 75’lik kısmı için konut kredisi vermektedir. Bu durum sorunlara yol açabilmektedir. Sorun yaşanmaması açısından pek tavsiye edilen bir yöntem değildir. Bu durumda banka ve finansman kurumları kredi kampanyaları yapmaktadırlar. Böylece alınmak istenen ev en uygun kredi oranı ve vade ile alınabilmektedir.

Ev alımında kampanyalar sadece bankalar tarafından değil inşaat firmaları tarafından da kampanyalar düzenlenmektedir. İnşaat şirketlerinin bankalar ile özel anlaşmaları bulunmaktadır. Bunlar sayesinde uygun kredi seçenekleri sunulmaktadır. Bu kredi kampanyalarını takip ederek peşinatsız ev alma imkanına sahip olabilirsiniz. Konut kredisinde evin değerinin yüzde 75’i oranında çekilen krediye ek olarak, kalan yüzde 25’lik kısmı için ihtiyaç kredisi alınarak da ev alınabilir. Bu durum ödeme noktasında sıkıntılar çıkarabilir çünkü iki ayrı kredi aldığınız için iki ayrı ödeme durumunuz olacaktır.

Peşinatsız ev almak için uygulanan bir diğer yöntem ise ipotek yöntemidir. Mal varlığınızdan birini ipotek olarak göstertip bunun üzerinden satın alacağınız evin değeri kadar kredi çekebilirsiniz.

İlanları Karşılaştırın