Öğrencilerin Ev Kiralarken Dikkat Etmesi Gerekenler
  • 25-06-2018
  • 577 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Öğrencilerin Ev Kiralarken Dikkat Etmesi Gerekenler

Öğrencilerin Ev Kiralarken Dikkat Etmesi Gerekenler

En çok arananlardan bir tanesi olan öğrencilerin kiralık ev arayışı. Aslında yabancı olduğumuz konu değil hepimizin yaşadığı konulardan ve başımızdan geçen hadiselerden biridir öğrenci evi. Şimdi gelelim konumuza öğrenci evi ararken nelere dikkat etmeliyiz Nasıl bir ev tutmalıyız?

Öğrenci evi ararken ilk önce okuduğumuz üniversiteye yakınlığı en önemli konulardan bir tanesi, yürüme mesafesi en önemli dikkat edilmesi konudur. Otobüs bekleme derdi veya derse geç kalındığı evinizin yakınlığı büyük kolaylık sağlar. Gelelim diğer hususlarımıza. En büyük dert bütçe, bütçenizin genişliği bunda en büyük etken çünkü Üniversite etrafındaki evler pek de ucuz olamaya biliyor. Bir diğer konu ise evin ısınma şekli kalorifer mi? Soba mı? Doğalgaz mı? Hiç nedensiz bir öğrenci için en büyük avantajlı olan evlerden bir tanesi doğalgazlı olması.

Soba gibi kömür, odun gibi dertlerden en büyük sorunu ise sadece 1 odanın ısınmasından ve neredeyse doğalgaz fiyatını bile geçmesi. Bir diğeri ise kaloriferli ev. En büyük sıkıntısı olan evlerden bir tanesi kaloriferli ev. 1 yıllık peşin parası. Belirli saatlerde yanması gibi sorunlar üst üste geliyor. Öğrenci evlerinde en önemli 2. husus doğalgazlı olması. Şimdi gelelim son cümlemize eşyalı ev olması bir öğrenci için kaçınılmaz fırsattır tabi ki bütçe izin veriyor ise. Öğrenciler boş ev tuttukları zaman daha avantajlı olacağını düşünüyor. Gelin birlikte hesaplayalım hangisi daha hesaplı. Boş ev tutulduğu zaman. En başta gelen olmazsa olmazlardan.

Çamaşır makinası, buzdolabı, yatak, çalışma masası, elbise dolabı gibi eşyalar başlıcalarıdır. Öğrencilik hayatınızda illaki aileniz sizi görmek isteyecek. Arkadaşlarınız ziyarete gelecek bunlarda hesaplarsanız sadece buz dolabı, çamaşır makinası, yatak, çalışma masası ve elbise dolabı ile bitmiyor. Bunların hepsini 2. El alsanız dahi. Minimum 1.500 TL gözünüzden çıkarmalısınız oda minimum. Eşyalı bir ev 1.000 lira civarı ise boş evler 800 TL civarı, minimum 1500 lira da eşya masrafları der isek aya vurduğumuz zaman eşyalı bir ev daha avantajlı ve kaçınılmaz olduğunu anlayacaksınız.

İlanları Karşılaştırın