Konutta Devlet Desteği Arttı
  • 25-06-2018
  • 486 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Konutta Devlet Desteği Arttı

Konutta Devlet Desteği Arttı

Konut alımında devlet desteği miktarının 15 bin TL’den 20 bin TL’ye çıktığını açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, azami devlet katkısı oranının ise yüzde 20’den yüzde 25’e çıkarılacağını ifade etti. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlara ev alımında kolaylık sağlamak amacı ile yeni düzenlemeler üzerinde çalıştıklarının müjdesini verdi. Konut hesabı ilk kez 2016 yılında uygulanmaya başlandı. Konut hesabının amacı ev sahibi olmak isteyen vatandaşları ev alabilmesi ve bunun için yapılacak harcamaların ise önceden tasarruf edilerek karşılanmasını sağlamaktır.  

Konut destek hesabı, ev sahibi olmak isteyen kişilerin, konut alım işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla devlet tarafından yapılan destektir. Devlet yapılan birikimin üzerine yüzde 25 oranında katkı sağlamaktadır. Özellikle yeni evlenenler için avantajlı bir uygulamadır.

Konut kredisinin ilk şartı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. Konut desteğinde ikamet şartı aranmamaktadır. Bu sebeple yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşları için de konut kredisi desteği sunulmaktadır. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının konut kredisi imkanından yararlanabilmesi için Türkiye’de faaliyet gösteren herhangi bir bankadan hesap açtırması gereklidir. Açılan bu hesap konut hesabı olarak tanımlanmaktadır ve Türk Lirası hesabı olarak açılmaktadır. Bu hesaptan birikimlerin takip edilmesi gerekmektedir. Birikim amaçlı açılan bu hesaptan 3 yıl süre ile para çekilmemesi gerekiyor. Bu hesap için ödemelerin düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerekir. Bu hesap için belirlenen şartlara uyulmaması ve hesaptan belirtilen limit üzerinden para çekilmesi durumunda, hesap konut hesabı olmaktan çıkar ve normal mevduat hesabına döner.

Konut desteği hesabına her ay düzenli olarak yatırılan paranın 250 TL ile 2 bin 500 TL arasında olması gerekiyor. 3 yıl boyunca biriken bu paranın üzerine devlet yüzde 20 oranında destek vermektedir. Verilen devlet desteği minimum 15 bin TL’dir.

İlanları Karşılaştırın