Emlakçılar Arasında Birlik Sağlanacak
  • 25-06-2018
  • 530 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Emlakçılar Arasında Birlik Sağlanacak

Emlakçılar Arasında Birlik Sağlanacak

Emlakçılar Odası Genel Kurulu’nda emlakçılar odası başkanlık adaylığını Mehmet Özet, emlak sektörüne itibar kazandırmak için güçlü bir yönetim ile problemlerin önüne geçmek için aday olduğunu açıkladı. Meslekte birliktelik sağlamaya çalıştıklarını açıklayan Mehmet Özet, adaylık süreci hakkında bilgiler verdi. Bir önceki seçimde 5 adayın katıldığı bir süreç yaşanmıştı. Az bir oy farkı ile seçimi şu anki başkan Selim Bey kazanmıştı. Özet, seçimde ufak tefek sıkıntılar yaşandığını belirtti. Görüşmede seçim kurulunun seçimin iptal olacağını söylediklerini açıkladı. Fakat kendilerinin itiraz etmediklerini, ve göreve talip olan arkadaşların kazandığını söyledi. Seçim sonuçları sonrasında da kendileri durumun devam etmesinden yana olduklarını ifade ederek, süreç içerisinde birçok kişinin istifa ettiğini söyledi.

Başkan Adayı Özet emlakçıların yaşadıkları sıkıntılara değinerek, emlakçılar odasının ayakları üstüne basmadığını, her gelen emlakçılıkla uğraşıldığını, sokaktaki insanların emlakçılar tarafından dolandırıldıklarını söyleyerek yakındıklarını, bu emlakçıların merdiven altı diye tabir edilen emlakçılar olduğunu ifade etti. Bu durumda her seferinde faturanın kendilerine kesildiğini ifade etti. Emlak sektörüne itibar kazandırabilmek adına güçlü bir yönetim altında tüm bu sorunlara çözüm bulmak için aday olduğunu açıklayan Özet, bundan sonraki dönemlerde ciddi çalışmalar yapılacağını ifade etti. Emlakçılar odasına kayıtlı tüm emlakçıların arkasında olduklarını ifade etti. Ayrıca seçimi kazandıkları durumda hayata geçirecekleri projelerle ilgili de açıklamalar yaptı.

Özet, emlakçıların birinci derece sorununun korsan emlak sektörü olduğunu ifade ederek, emlak odası kaydı olmayan, vergi levhası olmayan, sokakta ayakçı diye tabir edilen birçok emlakçı olduğunu söyledi. Emlakçıların ofisleri var ise emlak odasına davet edeceklerini, yok ise vergi dairesi ile birlikte gerekli çalışmalar yaparak bu sorunun önüne geçeceklerini ifade etti. Özet vatandaşlara da emlak odasına kayıtlı olmayan emlakçılara gitmemeleri gerektiğini söyledi.

İlanları Karşılaştırın