Kanal İstanbul Gayrimenkul Fiyatlarını Nasıl Etkiledi
  • 24-06-2018
  • 584 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Kanal İstanbul Gayrimenkul Fiyatlarını Nasıl Etkiledi

Kanal İstanbul Gayrimenkul Fiyatlarını Nasıl Etkiledi

İstanbul için yeni planlanan projeler arasında yer alan Kanal İstanbul projesi, bir suyolu projesi olmasının ötesinde anlamlar taşımaktadır. Kanal İstanbul projesi 2011 yılında ortaya çıkmıştır. Uzun bir süre gizli tutulmasının ardından geçen sene proje ile ilgili bilgiler açıklandı. Gayrimenkul fiyatları üzerinde büyük bir etki yaratması beklenen projenin aynı zamanda İstanbul’a yeni bir çehre kazandıracağı düşünülmektedir. Küçükçekmece, Arnavutköy ve Başakşehir gibi İstanbul’un önemli ilçeleri kanal projesinin geçeceği güzergâhlar bulunmasından dolayı bu ilçelerde gayrimenkul fiyatlarında büyük bir artış beklenmektedir. Öyle ki bazı uzmanlara göre fiyatların yüzde 50 oranında bir artış göstereceği beklenmektedir.

Projenin gerçekleşmesi birçok yatırımcının büyük ilgisini çekmiştir. Bu durum da İstanbul’un yeni bir çehreye bürünmesini sağlayacaktır. Kanal İstanbul projesinin ilk ayağının gerçekleştirileceği bölge olan Küçükçekmece’de şimdiden emlak noktasında fiyat artışları görünmektedir. Projede 45 kilometre uzunluğunda bir kanal yapılması bekleniyor. Bukanal Küçükçekmece’den başlayarak, Sazlıdere, Arnavutköy, Durusu ve Terkos üzerinden geçerek Karadeniz’e kadar uzanacaktır.

Kanal İstanbul projesiyle birlikte Arnavutköy ve Başakşehir, Küçükçekmece bölgelerinde ev sahibi olanlar evlerinin daha da değerlenmesini bekliyorlar. Fakat yapılan incelemelere göre kanal projesinin kuzey bölgelerinin yüksek noktasında bulunmasından dolayı, bu bölgelerde yer alan konutlardan denizin görünmeyeceği söylenmektedir. Bu yüzden deniz seviyesinde bulunan bölgeler daha değerli bir konuma gelecektir. Projenin Sazlıbosna Barajı kısmından sonra kentsel dönüşüm alanı oluşturacağı düşünülüyor. 2017 yılına oranla Arnavutköy ve Başakşehir, Küçükçekmece bölgelerinde emlak fiyatlarında şimdiden artış yaşanmaktadır. Kanal İstanbul projesi İstanbul emlak piyasasının hareketlenmesi ve yeni bir gelişim kaynağı oluşturması açısından önemli bir noktada yer almaktadır.

Kanal İstanbul projesi hem karayolu ulaşımı noktasında hem de deniz ulaşımı noktasında birçok alternatif ve yenilik sağlayacaktır.

İlanları Karşılaştırın