Gayrimenkul İle Para Kazanmanın Yolları
  • 25-06-2018
  • 554 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Gayrimenkul İle Para Kazanmanın Yolları

Gayrimenkul İle Para Kazanmanın Yolları

Günümüzde inşaat sektörünün gösterdiği gelişim ve projelerin satışlarında sunulan ödeme alternatifleriyle, ev fiyatları artsa da, birçok kişi ev alıp satarak ya da gayrimenkule yatırım yaparak para kazanma yollarına bir yenisini eklemektedir. Alıp satmanın yanı sıra aylık gelir getirmesi açısından ev satın alıp kiralamak da, bir yandan evin değeri artarken bir yandan size düzenli bir gelir imkanı sağlamaktadır. Dünyada hiç bitmeyecek iki ihtiyaçtan biri barınmadır bunun için evinizi kiralamanız ve bu şekilde bir gelir elde etmeniz çok da zor olmayacaktır.

Gayrimenkul yatırımı ile kazanç sağlamak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Eğer bütçeniz düşükse ve kredi çekmek istemiyorsanız, sadece yatırım amaçlı bir gayrimenkul arayışında olduğunuz için bölgenin sizin zevkinize uygun olmasından çok, değerlenebilir olup olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Gelişmekte olan semtlerdeki evleri oldukça uygun fiyata satın alma imkanınız bulunmaktadır. Üstelik özellikle büyük şehirlerde bu bölgeler çok çabuk gelişmektedir ve hızla değerlenmektedir. Birkaç sene içerisinde oldukça büyük bir kar oranıyla gayrimenkulünüzü nakite çevirebilirsiniz.

Eğer aylık net geliriniz taksit ödemeye müsait ancak birikim sahibi olmayan bir kişiyseniz, peşinatı düşük projelerden krediyle ev satın alabilir, birkaç sene içerisinde ev değerlendiğinde evinizi satarak tüm borcu kapatabilir ve artan nakit paranızla yeni bir evin peşinatını ödeyerek daha değerli bir gayrimenkule sahip olabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta faiz oranları olacaktır.

Bir diğer alternatif de topraktan ev satın almaktır. Topraktan ev satın almak oldukça mantıklı bir yatırımdır çünkü bu evler değerinin çok altında satılmaktadır. Gayrimenkul tesliminde evinizi satarak kar etmeniz mümkündür. Burada önemli olan, evin bitiş tarihiyle ilgili elinizde bir belge olması ve topraktan satın alınan evlerin güvenilir firmalardan alınması gerektiğidir.

İlanları Karşılaştırın