FARKLI BİR ŞEHRE TAŞINIRKEN MUTLAKA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 6 KONU
  • 27-08-2019
  • 555 Görüntüleme
  • A +
  • A -

FARKLI BİR ŞEHRE TAŞINIRKEN MUTLAKA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 6 KONU

FARKLI BİR ŞEHRE TAŞINIRKEN MUTLAKA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 6 KONU

Taşınmak maddi manevi zor ve telaşlı bir iştir. Bir de başka bir şehre taşınmak söz konusu ise çok daha zor olmaktadır. Bu zorlukları aşmanın yolu planlı bir şekilde taşınmak ve taşınma öncesi taşınılacak şehir hakkında araştırma yapmaktır.

Taşınma sürecini kolaylaştırmanın 6 yolu:

1.Taşınacağınız Şehri İyi Araştırın

Farklı bir şehir, farklı bir çevre bir süre bocalamanıza neden olabilir. Taşınacağınız şehre alışmanızı sağlayacak en doğru yol taşınmadan önce o şehri araştırmak olacaktır. Şehrin trafiği, alışveriş merkezleri, hastaneleri, idari kurumları, okulları hakkında bilgi sahibi olmak taşındıktan sonra zorlanmadan yeni yaşantınıza uyum sağlamanıza neden olacaktır. Bunun için en doğru kaynak taşınılacak şehrin belediyesinin internet sitesidir.

2.Yaşayacağınız Semti İnceleyin

Sadece taşınacağınız şehrin özelliklerini değil yaşayacağınız semtinde genel durumunu araştırıp öğrenmelisiniz. Market, eczane, sağlık kurumları, okulları, semt pazarı ve sosyal kültürel merkezleri hakkında bilgi sahibi olmak kısa sürede yeni çevrenize uyum sağlamanız açısından önemlidir.

3. Hastane ve Polis Karakolunun Yerini Teyit Edin

Umarız ihtiyacınız olmaz ama olası sağlık sorunlarında ve güvenliğinizin tehlikede olduğunu düşündüğünüz durumlar için sağlık kurumları, hastane ve karakolun bulundukları yeri ve uzaklığı araştırıp öğrenmelisiniz. Ayrıca bu tür kurumların telefon numaralarını rehberinize eklemeniz yararınıza olacaktır.

4. Şehrin Ulaşım Durumunu Öğrenin

Taşınacağınız şehrin ulaşım alt yapısını ve trafik durumunu araştırarak bilgi sahibi olunuz. Özellikle toplu taşıma araçlarını, güzergahlarını ve servis saatlerini bilmeniz sizin için yararlı olacaktır.

5. Eşyalarınızı Doğru Şekilde Kategorize Edin

Farklı bir şehre taşınırken eşyaların paketlenmesini gruplara ayırarak yapmanız ve kolilere etiket yapıştırarak yerleşim aşamasını daha kolay hale getirebilirsiniz.

6. Evden Eve Nakliyat Firmanızı Doğru Seçin

Günümüzde taşınmanın en doğru şekli evden eve nakliyat firması ile taşınmaktır. Tabi ki nakliyat firmasını doğru seçmek önemlidir. Bu konuda firmanın referanslarını, taşıma ruhsat ve belgelerini araştırıp inceleyebilirsiniz. Size gerçekten güven veren firmayı seçmelisiniz.

 

İlanları Karşılaştırın