EV KİRALAMAK İÇİN EN UYGUN AYLAR HANGİLERİDİR?
  • 29-04-2018
  • 633 Görüntüleme
  • A +
  • A -

EV KİRALAMAK İÇİN EN UYGUN AYLAR HANGİLERİDİR?

EV KİRALAMAK İÇİN EN UYGUN AYLAR HANGİLERİDİR?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) yaptığı araştırmalara göre ülkemizde ev kiralama yoğunluğu en çok Temmuz- Eylül aylarında olmaktadır.  Yıllık baz göz önüne alındığında bu aylarda çeşitli sapmalar olduğu da görülmektedir.

Ev kiralamanın yoğun olduğu dönemlerin başından okulların açılması öncesidir. Herkes okul açılmadan evini taşıyıp yerleşmeyi tercih ediyor. Aynı şekilde üniversiteler açılmadan hemen önce öğrenciler ev kiralama telaşına düşüyor. Bu da üniversitelere yakın bölgelerde emlak piyasasında hareketliliğe neden oluyor.

Ev kiralamanın yoğun olduğu bir başka dönemde evlilik sezonu yani yaz aylarıdır. Yeni ev açacak kişiler bu dönemde kiralık ev arayışına giriyorlar.

Ev kiralamanın pasif olduğu dönemler ise genellikle ramazan ayı oluyor. Bayram sonuna kadar kimse taşınmayı düşünmüyor ve emlak piyasasında sakinlik yaşanıyor.

Şimdi bu emlak yoğunluğunun az ve çok olduğu dönemlerin avantaj ve dezavantajlarından bahsedelim.

Kiralık ev talebinin fazla olduğu yaz aylarında kiralık ev fiyatları artış göstermektedir. Uygun bir ev bulmak mümkün olsa da uzun bir arayış süreci gerektirir. Ancak bu aylarda birçok kiracı ev değiştirdikleri için kiralık evlerin sayısında artışta olmaktadır. Doğru takip ve arayış ile istenilen tarzda bir ev bulmak mümkün olacaktır.

Uygun fiyat açısından ev kiralamak için doğru zaman kış aylarıdır. Ancak kiralık ev sayısı kışın daha azdır. Bu dönemde rekabet olmadığı için pazarlık etme şansı da olmaktadır. Her ne kadar kış aylarında taşınmak zor olsa da uygun fiyatlı ev ve uygun nakliye açısından çok daha ekonomik olacaktır.

Uzun vadede ev kiralamanın etkilerini düşünürsek, kontrat yenileme dönemleri hep aynı olacağı için aynı dönemlerde ev değiştirmeniz söz konusu olacaktır. İlk evinizi tutarken bu uzun vadeli etkileşimi de göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz.

İlanları Karşılaştırın