Antalya Emlak Piyasası Rekor Peşinde
  • 24-06-2018
  • 576 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Antalya Emlak Piyasası Rekor Peşinde

Antalya Emlak Piyasası Rekor Peşinde

Antalya’da konu fiyatlarında yaşanan yüzde 19 artış, Türkiye konut fiyatları ortalamasının 3 katıdır. Son bir yıl içerisinde Türkiye’de konut fiyatları yüzde 6 oranında artış göstermiştir. Bu artış dikkat çekmektedir. Hürriyet Emlak, Antalya’da düzenlediği basın toplantısında Antalya emlak piyasası ile ilgili önemli veriler paylaşıldı. Toplantı Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Ayrıca toplantıya Meclis Üyesi Mustafa Ayanoğlu, Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Emlak Komisyonu Başkanı ve Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş gibi isimler de katıldı. Antalya Türkiye’nin en önemli turizm merkezi olmasıyla birlikte aynı zamanda ülkenin en büyük beşinci ilidir. Antalya, muhteşem denizi, turistik tesisleri ve antik yapıları ile gerçek bir cazibe merkezidir.

Antalya sanayi ve tarımın gelişmesi ile birlikte daha fazla göç almaya başlamıştır. Durmadan devam eden bölgenin gelişimi ile birlikte her geçen gün yeni konut projeleri de inşa edilmektedir. Bu durum inşaat firmalarının ve yatırımcıların dikkatini çekmektedir. Bu durumda konut fiyatlarında artış yaşanmaktadır. Antalya genelinde satılık konutların 2017 Ocak ayında metre kare fiyatları 860 TL iken, 2018 Ocak ayında bu rakam 2 bin 212 TL’ye yükselmiştir. Amortisman (geri dönüş) süresi olarak bilinen kira çarpanı değeri ise 23 yıl olarak hesaplanmıştır. Antalya’nın en popüler ilçelerinde ise konut fiyatları yüzde 18 artış göstermiştir. Konut fiyat artışında yüzde 18 ile Alanya ilk sırada yer almaktadır. Yüzde 13 oranla Konyaaltı konutları artış gösterirken, değerlenen diğer ilçeler Kemer, Muratpaşa ve Kepez’dir.

Antalya’nın Alanya ilçesinde 100metre kare büyüklüğünde bir evin satış fiyatı yaklaşık 210 bin TL’dir.  Aynı büyüklükte evin Konyaaltı’nda fiyatı 275 bin TL, Kemer’de 254 bin TL’dir.

İlanları Karşılaştırın