Adım Adım Eski Bir Evi Satın Alıp Yenileme Rehberi
  • 13-07-2018
  • 825 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Adım Adım Eski Bir Evi Satın Alıp Yenileme Rehberi

Adım Adım Eski Bir Evi Satın Alıp Yenileme Rehberi

Hemen herkes bir ev alıp yaşamı boyunca kiralık evlerde yaşamaktan kurtulmak ister. Günümüzde banka kredisi ile ev alarak kira öder gibi ev sahibi olmak mümkün olsa da istenilen şartlarda ve büyüklükte bir ev satın almak bütçe konusu nedeniyle zor olmaktadır.

Bütçenize uygun, ihtiyacınızı karşılayacak, merkezi ve konforlu bir ev sahibi olmak istiyorsanız ancak böyle bir ev konusunda umutsuzsanız makalemizi okumanızı öneriyoruz.

Genellikle yeni inşa edilmiş evlere bakmaktan vazgeçin. Bunun yerine eski ve kötü durumdaki bir evi alarak zevkinize ve ihtiyacınıza uygun bir hale getirebilirsiniz. Bu tabi ki emek ve sabır isteyen bir iş ancak tamamen istediğiniz tarzda bir ev sahibi olmanız açısından da önemlidir.

Eski bir ev alıp istediğiniz şekilde tasarımını yapabilmeniz için öncelikle planlama yapmalı ve bütçe oluşturmalısınız. Bütçe oluşturduğunuzda öncelikle bu bütçeyi yapılacak işleri kalemlere ayırarak kullanmanız gerekir. Her zaman evde ki hesap çarşıya uymaz. O yüzden planlı ilerlemek gerekmektedir.  Eski bir evi nasıl yenileyeceğiniz konusunda profesyonel yardım alabilirsiniz. Yenileme yaparken öncelikle yıkılabilecek duvarlarla binanın taşıyıcısı olan yıkılmaması gereken kolonları iyi bilmek gerekir. Uzman bir kişi bu konuda sizi ayrıntılı olarak bilgilendirecektir.

Eski bir evi yenilemenin aşamaları:

Yıkım

Evin tasarımını yaptıktan sonra öncelikle yıkılması gereken duvarların yıkımı ile işe başlamanızı öneriyoruz. Tüm yıkılacak duvarları yıkarak evinin tasarımına geçebilirsiniz.

Çatı, temel, tesisat, yalıtım ve pencereler

Ev yenilemenin ikinci aşaması evin tesisatlarının, çatısının ve pencerelerinin kontrolden geçirilip var olan sorunların giderilmesidir. Bunlar sonradan büyük sorunlara neden olabilir. Bir başka önemli konu ise binanın sağlamlığıdır. Özellikle müstakil bir ev alıyorsanız temelinin sağlamlığından emin olmanız gerekir. Temel ve çatının sorunsuz olduğundan emin olduktan sonra diğer tadilat işlerine sırası ile başlayabilirsiniz. Isı yalıtımı önemli bir konudur. Mantolama ile dış cephe yalıtımını ve pencerelerin yenilenmesini, su ve elektrik tesisatlarının yenilenmesini, yıkılan duvarların yerine yenisinin yapılması ile işin zorunu bitirmiş olursunuz.

Duvar, zemin ve tavan dekorasyonları

Evin sağlamlığı, izolasyonu, tesisatları yenilendi ve artık tasarım kısmına geçiyorsunuz. Duvarları istediğiniz renk ve boya ile boyayabilir, duvar kağıdı kaplatabilirsiniz. Yer döşemeleri konusunda parke ya da taş kaplama yapabilir, tavan dekorasyonunu zevkinize göre yaptırabilirsiniz. Banyo, mutfak gibi ıslak zeminler için fayans seçeneklerinden dilediğinizi tercih ederek bütçenize uygun ve zevkinizi yansıtan dekorasyonu gerçekleştirebilirsiniz. İyi bir usta veya firma ile anlaşarak banyo ve mutfak işlerinizi düzgün bir biçimde yaptırabilirsiniz.

Evinizin iç dekorasyonu için uygun mobilyalar, aydınlatma gibi son dokunuşları tamamlayarak yepyeni bir evde huzurla yaşamaya başlayabilirsiniz.

İlanları Karşılaştırın