Yargıtaydan Kiracılara Müjdeli Haber!
  • 02-09-2018
  • 679 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Yargıtaydan Kiracılara Müjdeli Haber!

Yargıtaydan Kiracılara Müjdeli Haber Geldi! Ev Sahibi Oğlum/Kızım Gelecek Diyerek Kiracıyı Artık Çıkaramayacak!

Kiracılara Müjdeli Haber! Ev sahipleri tarafından evin tahliye edilmesi için en sık ortaya sunulan nedenlerden biri olan oğlum gelecek şeklinde beyan ile kiracıyı evden çıkartan ev sahipleri için Yargıtay emsal sayılacak bir karara imza attı.

Kiracıların mağdur olduğu bu bahane sebebiyle yüzü güldürecek olan karar kapsamında bundan sonra ev sahipleri sadece oğlum evlenecek, oğlum oturacak gibi artık basit bahanelerle kiracıları evden çıkaramayacak.

Bu bahaneyi öne süren ev sahibinin artık iddiasını kanıtlaması gerekecek. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi tarafından verilen emsal karar milyonlarca kiracı için sevindirici bir haber olurken ev sahiplerine ise yeni sorumluluk getirdi.

Yargıtay Tarafından Verilen "Oğlum/kızım Evlenecek, Gelecek" Bahanesi Emsal Karar Metni 

Kimlerin ihtiyacı için tahliye davası açılabileceği Türk Borçlar Kanunu'nun 350. maddesinde sınırlı olarak sayılmıştır. Sözü edilen tescil edilen madde hükmüne göre kiraya veren veya kiraya veren durumunda olmayan kat maliki yanlızca kendisinin veya eşinin alt/üst soyunun ya da kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu kişilerin konut veya işyeri ihtiyacı için dava açabilir şeklinde karar beyan edilmiştir.

Artık bu tür durumlarda ihtiyaç halinde davalarda tahliyeye karar verilebilmesi için talebin gerçek, samimi ve zorunlu olduğunun ispatlanması gerekiyor. Devamlılık arz etmeyen geçici talepler ise tahliye sebebi yapılamayacağı gibi henüz oluşmamış veya gerçekleşmesi uzun bir süreye bağlı olan ihtiyaç da tahliye sebebi olarak kabul edilemeyecek.

Dava açıldığı tarihte ihtiyaç varlığı yeterli olmayacak ve ihtiyacın yargılama süresince de devam etmesi gerekiyor. Davacı ile davalı arasında imzalanan kira sözleşmesinin varlığı hususunda uyuşmazlık bulunmamaktadır.

Bu dava örnek gösterilerek emsal talebi yapılabilir.

Kaynak: Emlak365.com

Detaylar için aşağıdaki sosyal medya heaplarımızı takip edebilirsiniz.

https://www.facebook.com/konutprojeleri

https://www.instagram.com/konutprojelericom

 

İlanları Karşılaştırın