Türkiye’nin İlk Toplu Konut Projesinde Çalışmalar Başladı
  • 21-05-2018
  • 597 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Türkiye’nin İlk Toplu Konut Projesinde Çalışmalar Başladı

Türkiye’nin İlk Toplu Konut Projesinde Çalışmalar Başladı

Türkiye’de şimdiye kadar yapılan konut projelerinin yanında şimdi de toplu konut projeleri için çalışmalar başladı. Türkiye’nin İlk toplu konut projesi dönüşüm çalışmaları Ankara Saraçoğlu Mahallesi’nde başladı. Proje Maliye Bakanlığı’nın desteği ve Emlak Konut GYO tarafından yürütülmektedir. Maliye Bakanı Naci Ağbal, proje ile ilgili çalışmalarda Saraçoğlu Mahallesi’nin özelliklerinin korunacağını söyledi. Emlak Konut GYO Müdürü Murat Kurum Saraçoğlu Projesi tanıtım toplantısının açılışında konuşma yaptı. Konuşmasında; Saraçoğlu Mahallesi’nin Türkiye’nin ilk toplu konut projesi özelliğine sahip milli mimarlık anlayışının örneği olarak, geçmişe yönelik geleneksel Türk evi temasıyla hazırlandığını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de yaptığı açıklamada; Cumhuriyet Dönemi eserlerinin korunacağını, bütün değerlerin korunacağını, proje etrafındaki bütün ağaçların anıt ağaç olarak tescilleneceği, hiçbir şeye zarar vermeden hepsinin korunacağı bir proje olacağını ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise; şehirlerin büyük bir nüfus baskısı altında olduğunu, büyükşehir sorunlarının giderek arttığını, buna paralel olarak da şehirlerin ciddi bir rant baskısı altında olduğunu ifade ederek, ilkönce Saraçoğlu projesinde de aynı endişeleri taşıdığını fakat projenin titizlikle hazırlanarak şehrin değerini arttıran çevre dostu bir proje olacağını söyledi.

Prof. Dr. Kurtulmuş, projenin içinde önemli bir kültür turizmi, ticaret ve fonksiyonu barındıran değerli bir proje olduğun söyleyerek, projenin yüzde 44,2’si sosyal donatılar için ayrılmış, yüzde 55,88’i ise kültür, turizm, ticaret ve konut alanı olarak ayrılmıştır. Projede yer alan yapılar en fazla 3 katlı olduğunu söyledi. Müzesiyle, turizm alanlarıyla, alışveriş mekanlarıyla, sosyal donatılarıyla, şehrin tam kalbinde yer alan proje Ankara halkının hizmetinde olacak. Ankara’nın değerini arttıracak projenin en kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor.

İlanları Karşılaştırın