TOKİ İstanbul 2018 Projeleri
  • 20-05-2018
  • 636 Görüntüleme
  • A +
  • A -

TOKİ İstanbul 2018 Projeleri

TOKİ İstanbul 2018 Projeleri

Birçok ilde inşa edilen TOKİ projeleri İstanbul’da da hız kesmeden inşa edilmeye devam etmektedir. TOKİ, Türkiye’deki vatandaşların uygun fiyatlar karşılığında ev sahibi olabilmesi için projeler gerçekleştirmeye devam etmektedir. Yoğun nüfusu ve iş gücü dolayısıyla en çok konut ihtiyacı olan İstanbul’da TOKİ projeleri sürekli olarak yenileriyle karşımıza çıkmaktadır. TOKİ İstanbul’da gerçekleştireceği 4 yeni proje açıkladı. İlkbaharda yapılacak ihalelerin sonucuna göre yaz ayında projelere başlanması bekleniyor.

Daha önce İstanbul’da Gaziosmanpaşa, Çatalca, Pendik, Esenler, Ümraniye, Kozyatağı, Küçükçekmece, Başakşehir, Halkalı semtlerinde projeler gerçekleştiren TOKİ, 2018 yılında Güngören Tozkoparan, Şile ve Silivri bölgelerine ağrılık verecek. Güngören Tozkoparan projesi diğerlerinden farklı olarak kentsel dönüşüm projesi kapsamında gerçekleştirilecek bir projedir. Bölgede yer alan kentsel dönüşümün karşılanmasına ilişkin gerçekleştirilen projede 224 adet konut yer almaktadır. Projenin 550 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor. TOKİ İstanbul 2018 projeleri arasında dikkat çeken bir diğer projede Şile’deki TOKİ projesidir. Şile’de yapılacak projede toplam 112 konutun yer aldığı bilinmektedir.

İstanbul’da dikkat çeken bir diğer proje ise Silivri Alipaşa Mahallesinde gerçekleştirilecek olan projedir. Proje 2 etaptan oluşmaktadır ve toplamda 1000’i geçen konut yer almaktadır. TOKİ Silivri projesinin 1. Etabında yer alan 598 konutun 600 günde tamamlanması bekleniyor. TOKİ Silivri projesinin 2 etabında ise 758 konut yer alacaktır.  758 konutla birlikte aynı zamanda 24 ticari alan, 1 okul ve 1 adet de cami yapılacağı belirtildi.

İstanbul TOKİ Projelerine Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?

2018 yılında İstanbul TOKİ projeleri sayısının 3.500 ile 4.000 arasında olması bekleniyor. TOKİ başvuru işlemlerinde izlenen yolların aynısı yapılacaktır. Gerekli başvuru belgeleri ile başvuru işlemi gerçekleştirilebilir. Bu işlem TOKİ Müdürlükleri’nde yapılmaktadır. Başvuru evrakları ile birlikte TOKİ Müdürlüğü’ne yapılan başvurunun ardından kura sonuçlarının açıklamasını beklemeniz gerekir.

İlanları Karşılaştırın