Kentsel Dönüşüm Mamak’ın Değerini Arttırdı
  • 21-05-2018
  • 554 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Kentsel Dönüşüm Mamak’ın Değerini Arttırdı

Kentsel Dönüşüm Mamak’ın Değerini Arttırdı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül son 9 yıl içerisinde 6 bin 511 iskan ve 6 bin 42 tane yapı ruhsatı verdiklerini açıklayarak, bu durumun Mamak’ta gelişime yol açtığını söyledi. İlçenin görünümünü değiştiren bu projeler aynı zamanda bölgenin de değerini arttırmaktadır. Mamak imar çalışmaları ve projeleri sayesinde planlı ve hızlı bir şekilde gelişmektedir. Ankara’nın en çok konut yapılan ilçelerin başında Mamak yer almaktadır. Kentsel dönüşüm projeleri ve diğer projeler, şehrin doğal yapısını bozmayacak nitelikte yükselmektedir. Bölgede aynı zamanda markalı konut yapımı da artış göstermektedir. Bölgede yapılan yatırımlarla birlikte ilçede faaliyet gösteren müteahhit sayısı artmakta ve inşaat sektöründe hareketli bir sezon yaşanmaktadır.

Mamak belediyesi tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi Mamak halkını da umutlandırdı. Hızlı ve planlı olarak gelişen Mamak’ta yapılan yatırımlar, istihdam ve nüfusun artmasına da sebep olmaktadır.  Bölgede her geçen gün kaliteli konut yapımı artış göstermektedir. Mesut Akgül ilçenin daha uzun yıllar yatırımcılar için cazibesini koruyacağını ifade etti. Mamak kentsel dönüşüm projeleri şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atmaktadır. İmar çalışmaları sağlıklı bir şekilde hazırlanmaktadır ve çalışmalar sonrasında iskan ve inşaat ruhsatı sayısı artmaktadır.

Mamak Belediyesi her sene bir önceki seneye göre daha fazla ruhsat sayısı vermektedir. 2009 yılından bu yana çalışmalara devam etmektedir. Son dönemlerde Ankara’nın gözde ilçesi konumuna gelen Mamak en çok da gayrimenkul yatırımcılarının işine yaradı. Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak nitelendirilen inşaat sektörü birçok bölgede olduğu gibi burada da hız kesmeden çalışmalarına devam etmektedir. Kentsel dönüşüm projeleri aynı zamanda gayrimenkul fiyatlarına da etki ettiğinden dolayı hem ekonomiye katkı sağlamakta hem de yatırımcılara kazanç sağlamaktadır.

İlanları Karşılaştırın