İstanbul’dan Kaçış İçin Doğaya En Yakın 10 İlçe
  • 20-05-2018
  • 585 Görüntüleme
  • A +
  • A -

İstanbul’dan Kaçış İçin Doğaya En Yakın 10 İlçe

İstanbul’dan Kaçış İçin Doğaya En Yakın 10 İlçe

İstanbul’da her geçen gün nüfus artmakta ve büyüyen şehir yapısı stres ve yorgunluğu da beraberinde getirmektedir.  İstanbul’da yaşayan insanlar yorucu şehir hayatından kaçmak için uygun ilçe arayışına giriyorlar. Kalabalığın yanı sıra İstanbul’dan kaçış için doğaya yakın ilçeler de yer almaktadır. Hafta sonları tatil ya da piknik amaçlı özellikle bu bölgeler seçilmektedir. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar bu ilçelere akın ederek doğa ile iç içe huzurlu bir zaman geçirmek istiyorlar. Doğaya yakın ilçelerin arasında İstanbul’a sadece 1 buçuk saatlik uzaklıkta Kocaeli’nin Kandıra ilçesi yer almaktadır. Sanayileşmenin olmadığı, etrafı tamamen çam ormanları ile çevrili olan Kandıra, meşhur yoğurdu ve sahilleri ile doğal bir alan sunuyor.

Bursa’nın Mudanya ilçesi de İstanbul’dan kaçış için iyi bir yerdir. İlçenin tarihi yapısı ve deniz turizmi eşsiz bir güzellik sunuyor. İstanbul’a çok yakın yerlerden biri de Sakarya’nın Sapanca ilçesidir. Sapanca gölü, yeşil manzarası insana adeta huzur veriyor. Sapanca’dan yürünerek gidilebilecek Maşukiye’de bir başka eşsiz doğa ilçesidir. Bir diğer örnek ilçe ise Bolu’nun Göynük ilçesidir. İlçede yer alan sünnet Gölü ve Çubuklu Göl keyifli bir tatil imkanı sağlıyor. İstanbul’un kuzeyinde yer alan Kırklareli’nin Demirköy ilçesi de sahili ve ormanlarıyla eşsiz bir manzara sağlıyor. Kırklareli’ne bağlı Vize ilçesi de hafta sonu tatili için doğal güzelliği ile dikkat çekiyor.

Kültür turizmi açısından zengin, Bolu’nun Mudurnu ilçesi de bir başka kaçamak noktası olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı bulunan Polonezköy de İstanbul’dan kaçış için doğaya yakın ilçeler arasında yer almaktadır. Aynı şekilde İstanbul’un Şile ilçesi ve Ağva gibi bölgelerde İstanbul’a yakınlığı ve sakinliğiyle dikkat çeken bölgeler arasındadır.

İlanları Karşılaştırın