İnşaat Sektörü Büyümeye Devam Edecek
  • 11-05-2018
  • 584 Görüntüleme
  • A +
  • A -

İnşaat Sektörü Büyümeye Devam Edecek

İnşaat Sektörü Büyümeye Devam Edecek

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre inşaat sektöründe Türkiye 2017 yılında yüzde 7.4 büyümüştür. Bu artan değerle Türkiye aynı zamanda OECD ülkeleri arasında da yüzde 8.4 oranında bir artış göstermiştir. Aynı şekilde 2018 yılında da inşaat sektöründe ülkemizin aynı performansı göstermesi beklenmektedir. Bunun için ilk olarak faiz oranlarının düşmesi bekleniyor. Çünkü finansman modellerin tasarımıyla birlikte sektöre büyük bir destek verilecek, buda büyüme oranına büyük bir katkı sağlayacaktır.

Yatırım amaçlı ya da ev sahibi olmak amaçlı gayrimenkul almak isteyenlerin alacakları konut kredisi faizinin gelir vergisinden indirilme şansı tanınması, bu konuda atılan çok önemli bir adım olacaktır. Bu destek sayesinde farklı gelir grubundaki vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sağlanacaktır. Bu durumla birlikte 2018 yılında inşaat sektörü Türkiye’de kalkınmaya ve ekonominin büyümesine katkı sağlayacaktır. Ülkemizde nüfusun artmasıyla birlikte konut ihtiyacı artmakta bu da inşaat sektörüne büyük bir katkı sağlamaktadır.

2018 Yılında Ankara Temkinli Ama Umutlu

İnşaat sektöründe 2017 yılını başarılı bir şekilde kapatan Ankara’nın sektör temsilcileri 208 yılında aynı başarıyı gösterme konusunda umutlu olduklarını fakat aynı zamanda da temkinli olduklarını belirtti. BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci 2018 yılı için en önemli sorunlardan birinin enflasyon olacağını belirtti.

İnşaat Sektörü Sanayiyi Yüzde 30 Destekliyor

KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas inşaat sektörü için Türkiye’nin büyüme dinamosu olarak açıkladı. Ayrıca hızla büyümeye devam eden inşaat sektörünün sanayi sektörüne yüzde 30 oranında katkı sağladığını söyledi. 2018 yılında gayrimenkul sektörünün büyümeye devam edeceğini öngördüklerini de açıkladı. Ayrıca Türkiye’nin diğer sektörlerdeki büyüme oranlarına da bakınca ülke olarak tüm sektörlerde büyümenin devam ettiğini ekleyerek, geleceğe karamsar bakmak için hiçbir sebep olmadığını söyledi.

İlanları Karşılaştırın