Faizsiz Ev Konut Projeleri
  • 26-05-2018
  • 1,297 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Faizsiz Ev Konut Projeleri

Faizsiz Ev Konut Projeleri

Türkiye’de ev sahibi olmak isteyenler birikim yapma yöntemini pek tercih etmezler. Zira ülkemiz şartlarında bu yolla konut satın alabilmek için uzun süre çalışmak ve beklemek gerekir. Geçen süre ile birlikte konut fiyatları da artmaktadır. Bu durum birikim yapılan para ile konut alınmasını daha da zorlaştırır. Bankaların sunduğu konut kredileri de çok yüksek faiz oranları içermektedir.

Ev sahibi olmayan kişiler Türkiye şartlarına göre daha uygun evleri en doğru ev alma yöntemleri ile kolaylıkla almak ister. Ev almak herkesin en büyük hayallerinden biridir. Fakat yeterli nakit para yok ise ve bankaların yüksek faiz oranlarından dolayı ev almak pek mümkün olan bir durum değildir. Günümüzde banka kredileri ile ev sahibi olmak çok kolay değil. İnsanlar bankaların yüksek faiz oranlarıyla evlerin değerinden kat ve kat daha fazla ödeme yapmak zorunda kalıyorlar. Her ev sahibi olmak isteyenler hayallerindeki evi faizsiz almak ister. Faizsiz ev sahibi olmak diğer sistemler için günün şartlarında zor bir olasılık olarak gözükse de bunun için geliştirilmiş sistemler bulunmaktadır. Türkiye genelindeki birçok firma, müteahhit ve ev yapım şirketleri faizsiz ev kredisi olanağı sağlamak istemektedirler. Bunun için geliştirilen projeler bulunmaktadır.

Türkiye genelinde faizsiz kredi ile satılan evler ne kadar çok olursa insanların faydalanma olasılıkları da o kadar çok olacaktır. Bu projeler sayesinde Türkiye’de birçok ilde sıfır faizli konut kredileri ve uygun vadeler ile birçok vatandaş istedikleri evlere kavuşuyorlar. Projeye dahil olmak isteyen firmalar, uygun vadeli konut projesinde dahil olarak yapımı tamamlanan konutları Türkiye’de tüm illerde satışa sunmak istiyorlar. Firma yöneticileri tarafından çeşitli bankalar ile sıfır faizli kredi için görüşmeler yapılıyor. Bu proje sayesinde birçok vatandaş ev sahibi olduğu gibi proje dışında kalan ev fiyatlarında rekabet nedeniyle düşüş bekleniyor. Ülkenin tüm illerinde faizsiz konut kredisi veren firmalar ve bankalar arasındaki anlaşmaların süreceği değerlendiriliyor. Ülkedeki çeşitli illerde firmaların anlaşmaya varmaları halinde konut yatırımcıları için karlı bir dönem geçireceği düşünülüyor.

Faizsiz Konut Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Ev sahibi olmak isteyen kişiler hiçbir faiz ödemeden ev sahibi olabilmek için iki yol izleyebilirler. Bunlardan birincisi  kar amaçlı olarak sağlanan bankalardır. İkincisi ise sıfır faizli altın günü usulü verilen konut kredileridir. Ülkemizde bankacılık sektörü bir çok sınıfta yer almaktadır. İki başlık altında toplarsak bunlar mevduat bankaları ve kalkınma ve yatırım bankalarıdır. Kalkınma ve yatırım bankaları müşterilerine faizsiz ev kredisi ile birlikte daha birçok kedi imkanı sunmaktadır. Bunlar araç kredisi, ihtiyaç kredisi gibi kredi türleridir. Kalkınma ve yatırım bankaları ise kamu sermayeli yatırım bankaları ve özel sermayeli yatırım bankaları olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kamu sermayeli olarak kurulan katılım bankası veya özel sermayeli bankalardan faizsiz konut kredisi alınabilmektedir.

T.C Ziraat katılım bankası ve Vakıf bank katılım bankası kam sermayeli katılım bankalarıdır.  Albaraka Türk, Kuveyt Türk ve Türkiye Finans bankaları özel sermayeli katılım bankalarıdır.

Faizsiz Konut Kredisi Veren Bankalara Nasıl Başvurabilirim?

Faizsiz konut kredisi veren banklara internet üzerinden ya da şubeden başvuru yapabilirsiniz. Başvuru adımlarını adım adım anlatacak olursak;

  • İlk olarak hangi konutu alacağınıza karar verin. Ev almaya karar vermeden önce alacağınız evin bedelinin dörtte biri oranında nakit paranızın olması gerekir. Diyelim ki alacağınız konut 100 bin TL değerinde ise elinizde 25 bin TL para ya da para edecek bir mal bulunması gerekir.
  • Satın alacağınız evin tapusunun ya da iskanının alınmış olmasına mutlaka dikkat edin. Çünkü konut kredisi alacağınız bankalar konutunuza ipotek koymaktadırlar. Bu işlemi yapabilmeleri için devin iskanı alınmış olmalıdır.
  • Alacağınız evin tapusu, nüfus cüzdanı ve aylık gelir belgesi ile doğrudan kredi alacağınız bankaya başvurun. Ayrıca kredi almadan önce konut kredisi almak için uygun olup olmadığınızı bankaların internet şubesinden ön başvuru yaparak öğrenebilirsiniz.
  • Sizin ve satın almak istediğiniz konutun uygunluk şartları araştırılır ve herhangi bir engel olmaması durumunda ise ihtiyaç duyduğunuz kredi miktarı sizin ya da ev sahibinin hesabına yatar.

 

Faizsiz Ev Nasıl Alınır?

Faiz ödemeden ev sahibi olmak isteyenlere tavsiyeler;

  • Ev almak için yeterli miktarda nakit paranız yok ise ve faiz ödememek için kredi almak istemiyorsanız sizin için püf nokta; katılım bankaları almak istediğini evi alış fiyatı üzerine kar ekleyerek satın alır ve uygun taksitler karşılığında size satar.
  • Satın almak istediğiniz evi seçin,
  • Evi satın almak istediğiniz emlakçıya ya da ev sahibine herhangi bir komisyon ya da kaporta bedeli ödemeyin.
  • Kredi alacağınız katılım bankasına giderek ev finansmanı için fiyat, komisyon ve geri ödeme şartları hakkında bilgi alabilirsiniz.
  • Katılım bankası ile anlaşma sağladıktan sonra sözleşme imzalanır
  • Sözleşme imzalandıktan sonra banka evi ev sahibinden satın alır.
  • Katılım bankasının belirlediği geri ödeme planı koşullarına göre evi bankadan satın alabilirsiniz.

 

Faizsiz Kredi İle Ev Alma

Her geçen faizsiz ev kredisi koşulları değişmekte ve uygun programlarla düzenlenmektedir. Bu durum birçok bölgede konut projelerinin hareketlenmesine yol açmıştır. Bankalar faizsiz ev kredisi almak isteyenlerin ihtiyaç duyduğu tüm özellikleri ve yöntemleri toplu olarak kararlaştırmış projeler ile kullanıma sunmaktadır. Faizsiz ev kredisi ödemeleri ile diğer kredi projeleri ödemeleri arasında herhangi bir fark görülmemektedir. Bankalar yüzde 0.70 ile yüzde 1.0 arasında konut kredisini müşterilerine yönelik ödeme planı sağlayarak vermektedirler. Bu özellikler sayesinde faizsiz kredi yöntemleri de belirlenmektedir.

Faizsiz Krediyle Ev Satışının Durumu Nedir ?

Birçok farklı alanda kredi alabilir ve ihtiyaçlarınıza yönelik faiz oranları ile bunları karşılayabilirsiniz. Kredi ile ihtiyaçlarınızı karşılamanızın ardından aldığınız kredinin geri dönüşünü yapmanız gerekmektedir. Krediye alırken her ay ödeyeceğiniz tutarı, kredinin oranına ve vadesine göre belirleyebilirsiniz. Belirlediğiniz bu anlaşma sayesinde evin satış durumu etkilenmektedir. Faizsiz kredi aslında faiz içermediğinden değil faiz miktarı tüm paraya bir kez toplu olarak eklendiği için öyle adlandırılmaktadır.

Faizsiz Kredi Kullanarak Ev Almak

Türkiye’de bulunan büyük yatırım projelerinden birinde yer alarak faizsiz ev sahibi olabilirsiniz. Devlet projesi kapsamında olmayan bir ev almak istediğiniz durumda faizsiz kredi imkanına sahip olamayacaksınız. Bu sebeple ilk olarak TOKİ ve benzeri projelerin ödeme yöntemlerine göz atarak bu yöntemlerden size uygun olanı seçmeniz gerekecektir. Bu gibi projelerden ev satın almak istemediğiniz durumlarda katılım bankalarından kredi alarak ev sahibi olabilirsiniz. Bu yöntemle siz en uygun ödeme planı karşılığında ev sahibi olabilirsiniz.

Emin Evim ile Ev Sahibi Olun

Emin Evim temeli dayanışmaya dayanan bir yapı le çeyrek asırdır hizmetlerini sürdürmektedir. Faizsiz ev almanın en kolay yolunu sunarak ödemelerde zorluk yaşamamanız için en uygun koşulları sunmaktadır. Projenin amacı faizsiz ev sahibi olmak isteyen insanları bir araya getirerek hayallerini gerçekleştirmektir. Yıllardır insanlara ihtiyaçları doğrultusunda dayanışma en iyi hizmeti vermektedir. Emin Evim sistemi aldığınız ev kredilerinde faiz söz konusu değildir.

Günümüz şartlarında faizsiz ev sahibi olmak çok zor gibi görünse de Emin Evim sayesinde faiz ödemeden ev sahibi olabilirsiniz. Kredi kullanmadan herhangi bir ara ödeme yapmadan her ay birçok aile bu proje ile ev sahibi olmaktadır.  

Bir Evim İle Ev Sahibi Olun

Ülkemiz şartları altında Bir Evim projesinden uygun ev, arsa ya da iş yeri alabilirsiniz. Bir Evim ev satın almak isteyen müşterilerine en uygun seçeneği sunarak faizsiz ve farksız ev fırsatı sunmaktadır. Bu proje sayesinde herhangi bir ek ödeme yapmak zorunda kalmayacaksınız. Türkiye’nin istediğiniz bölgesinden ev sahibi olma imkanına sahip olabilirsiniz. Tüm gelir düzeyindeki müşterilere uygun seçenekler bulunmaktadır. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışan proje sahipleri sizin için en uygun şartlarda ev imkanı sunmaktadırlar.

Faizsiz ev projeleri sayesinde kira öder gibi ev sahibi olabilirsiniz. Noter huzurunda yapılan sıralama yöntemi neticesinde ev sahibi olabilirsiniz. Ödeme seçenekleri kişilerin ödeme durumlarına göre değişmektedir. Kira ödemelerinde ek bir ödeme bulunmamaktadır. Faizsiz ev alma yöntemlerinde genellikle taksit seçeneği 120 ile sınırlı iken Bir Evim proje kapsamında bu taksit seçeneği 120’den fazla olmaktadır.

Ev Alma Yöntemleri

Bir Evim Projesi sayesinde Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi, Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi V2, Serbest Planlı Tasarruf Yöntemi ve Konut Değer Endeksli Tasarruf Yöntemi ile ev sahibi olabilirsiniz. Bu yöntemleri açıklayacak olursak;

Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi

Noter huzurunda yapılan sıra tespit yöntemidir. Hiç peşinatsız kısa sürede ev sahibi olma şansına sahip olabilirsiniz. Sıra tespit tasarruf yöntemi;

  • İlk olarak ne kadarlık bir bütçede bir ev almak istediğinize karar verin. Bu tutara bütçenize göre karar verebilirsiniz.
  • Bu yöntem ile peşinatlı ya da peşinatsız ev sahibi olabilirsiniz. Varsa peşinat ödemeniz sizin için daha avantajlı olacaktır.
  • Peşinatlı ya da peşinatsız seçeneğe karar verdikten sonra aylık ödeyeceğiniz taksit miktarını seçin. Ödeme durumunuza ve bütçenize göre taksit miktarını belirleyebilirsiniz.
  • Aylık taksit miktarınızı belirledikten sonra hangi tasarruf programında yer alacağınız belirlenmiş olacaktır. Tasarruf programları 24, 36, 48… kişilik gruplar halindedir.
  • Eve dair tüm bu kararları yazılı olarak ifade ettikten sonra karşılıklı sözleşme imzalayarak bu süreci tamamlayabilirsiniz.
  • Bu adımların ardından evinizi teslim alacağınız tarih belirlenecektir. İstediğiniz bölgeden beğendiğiniz evi belirlenen tarihte alabilirsiniz.
  • İstediğiniz evi teslim almanızın ardından taksitler aldığınız ev bedelinin binde 6’sı oranında yeniden düzenlenmektedir. Bu artan oran borç miktarından düştüğü için evin toplam maliyetini etkilemez.
  • Taksitlerin yeniden belirlenmesi ile borcunuzu olması gerekenden daha kısa içerisinde bitirme fırsatına sahip olacaksınız.  Diyelim ki yer aldığınız tasarruf programı 66 kişilik ve siz ilk sırada yer alıyorsunuz. Böylelikle 48 ay içerisinde borcunuzu bitirmiş olacaksınız. Peşinat ödemiş olmanız durumunda bu süre daha da kısa olacaktır.

 

Bir Evim projesi farkıyla ev sahibi olarak eve bedelinden fazla para ödemekten kurtulabilirsiniz. Faiz, kira yardımı, vade farkı gibi herhangi bir ek ödeme yapmanıza gerek kalmayacaktır. Bir Evim projesi kapsamında ev sahibi olan müşteriler ödedikleri peşinat ve taksite göre aldıkları gayrimenkul değerinin yüzde 6.9’u ile yüzde 11.9’u oranında Bir Evime çalışma bedeli ödemektedirler.

Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi V2

Sıra tespiti tasarruf yöntemi V2 Dünya’da ve Türkiye’de ilk kez Bir Evim tarafından uygulanan bir yöntemdir. Müşteri bu yöntem ile almak istediği evi, ödeyeceği taksit tutarını kendisi belirler. Peşinat ödemek zorunda kalmadan ev sahibi olabilirsiniz. Bu yöntem dahilinde 480 kişiye kadar olan tasarruf programlarında yer alabilirsiniz.

Sıra tespiti tasarruf yöntemi ile aynı adımlar uygulanmaktadır. Farklı olarak taksitler yıllık yüzde 8 oranında arttırılmaktadır. Evin teslim alınmasında sonra ise taksitler binde 4 oranında bir artış göstermektedir.

Son olarak çalışma bedeli ise sıra tespiti tasarruf yönteminde yüzde 6.9’u ile yüzde 11.9’u oranında değişirken bu yöntem ile yüzde 9.9 ile yüzde 11.9 arasında değişmektedir.

Serbest Planlı Tasarruf Yöntemi

Bu yöntem ile belirlediğiniz ödeme planına göre evinizi alacağınız tarihi kendiniz belirleyebilirsiniz. Ödeme planını bütçenize uygun olarak belirleyebilirsiniz. Serbest Planlı Tasarruf Yöntemi adımları

  • İlk olarak bütçeniz dahilinde almak istediğiniz evi seçin.
  • Bütçenize uygun evi seçtikten sonra peşinatlı ya da peşinatsız ödeme seçeneğini seçin.
  • Bu yöntemde herhangi bir ara ödeme zorunluluğu bulunmamaktadır. Fakat ara ödeme yaparak borcunuzu daha erken bitirme fırsatı da yakalayabilirsiniz. Bu hususlar evin alınacağı tarihi ve ödeme planını etkilemektedir. Peşinat ödemiş olmanız taksit tutarınızı ya da taksit sayısını düşürecektir.
  • Bu hususları yazılı olarak ifade edip karşılıklı sözleşme imzalamanız gerekecektir. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra süreci tamamlamış olacaksınız.
  • Daha sonra belirlenen tarihte istediğiniz bölgeden evinizi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Bütçeniz dahilinde istediğiniz bölgeden istediğiniz evi alabilirsiniz. Bu hususta herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır.

 

Bir Evim projesinin kendine özgü yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde aldığınız eve fazladan bedel ödemek zorunda kalmazsınız. Müşteriler ödedikleri peşinat ve taksitlere göre aldıkları evin yüzde 4.5’i ile yüzde 7.5’i arasında bir çalışma bedeli ödemektedirler.

Konut Değer Endeksli Tasarruf Yöntemi

Bir Evim proje kapsamında yer alan ev alma yöntemlerinden biri de konut değer endeksli tasarruf yöntemidir. Bu yöntem ile noter huzurunda yapılan sıra tespiti ile alacağınız evin tarihi belirlenmiş olur. Böylece teslim tarihinin gelmesi ile birlikte alacağınız evin değeri de korumuş olur. Çünkü aldığınız evin değeri her ay Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın belirlediği konut fiyat endeksi baz alınarak artış göstermektedir. Konut değer endeksli tasarruf yöntemi ile ev alma adımları;

  • İlk olarak ne kadarlık bir bütçede bir ev almak istediğinize karar verin. Bu tutarı bütçenize göre belirleyebilirsiniz.
  • Bu yöntem ile peşinat ödeme zorunluluğu bulunmaktadır. Hiç peşinatsız ev alma imkanı sunmaktadır. Herhangi bir bütçenizin olmadığı durumda sizin için en uygun yöntem olacaktır.
  • Daha sonra aylık olarak ödeyeceğiniz taksit tutarını bütçeniz dahilinde belirleyebilirsiniz. Bu tutarı tamamen kendiniz belirleyebilirsiniz.
  • Aylık ödeyeceğiniz taksit tutarını belirledikten sonra alınacağınız tasarruf programının kaç kişilik olduğu belirlenecektir. Bunlar 40, 60, 80, 100, 120 kişilik tasarruf programları olabilir.
  • Alacağınız ev ile ilgili tüm hususları belirledikten sonra yazılı bir hale getirerek karşılıklı sözleşme imzalayabilirsiniz. Sözleşmeyi imzaladıktan sora süreci tamamlamış olacaksınız.

 

Tasarruf programında yer alan kişilerin her ay ödediği taksitler toplanarak o para ile o ay sırası gelen kişiye ev alınmaktadır. Böylelikle fazla ödeme yapmak zorunda kalmayacaksınız. Yapılan tüm ödemeler sırası gelen kişiye ev almak için kullanılır. Herhangi bir komisyon alınmamakla birlikte herhangi bir ek bedel de istenmemektedir. Toplanan toplam taksit tutarı ev fiyatı ile eşdeğerdir.

Konut değer endeksli tasarruf yönteminde başlangıçta değeri belirlenen evin değeri teslim tarihi geldiğinde artmış olacaktır. İlk başta başvurduğunuz evin değeri 100 bin TL ise evin teslim tarihi geldiğinde bu değer 120 bin TL değerinde olacaktır. Böylelikle aslında ev aldığınız tarihte evin değerinden daha az para ödemiş olacaksınız.

İlanları Karşılaştırın