EBEVEYN BANYOSU NEDİR?
  • 07-03-2018
  • 1,270 Görüntüleme
  • A +
  • A -

EBEVEYN BANYOSU NEDİR?

EBEVEYN BANYOSU NEDİR?

Banyo ve wc ler bir konutta en önemli ıslak hacimlerdir. Ülkemiz özelinde 3+1 tabir edilen evlerde en az bir banyo wc ve ilave olarak ayrıca bağımsız bir wc nerede ise standart bir uygulama haline gelmiştir. Aile üyesi sayısı artıkça bu gerçekten bir ihtiyacın karşılanmasına hizmet ederler. Bu banyo ve wc ler aile üyelerinin olduğu kadar konuklarında ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Daire kalitesi arttıkça özel ihtiyaçlar için yapılan mekanlar da artmaktadır. Yatak odaları ile beraber oluşturulan giyinme odaları ve ebeveyn banyoları bunlara örnektir.

Ebeveyn banyosu dairenin genel kullanımının ötesinde ebeveyn yani anne babanın kendi özel ihtiyaçları için yapılmış ve genelde yatak odalarına bağlantılı ve evin diğer mekanlarına kapalı banyo ve tuvaletlere verilen addır.

Ebeveyn banyoları konutun büyüklüğüne, ihtiyaca ve konfor seviyesine göre değişik büyüklüklerde ve değişik donanımlarda yapılabilirler. Ancak en temek ebeveyn banyosu en az bir duş içerir. Yanında en azından bir de klozet ilavesi sıkça uygulanır. Konfor düzeyi artıkça hem yatak odalarının hem de ebeveyn banyolarının büyüdüğü ve banyonun kalite ve donanımlarının arttığı görülür. Duş yeri, duş teknesine ve küvete dönüşebilir. İçinde ayrıca dolaplar olabilir. Hatta gerçekten lüks denilebilecek projelerde ebeveyn banyosu büyük yatak odasının içine kadar girebilir. Jakuzi olarak bilinen su masajı küvetleri ve ayrıca duş yeri yapılmaktadır. Genelde seramik olan yer döşemesi malzemesi, doğal taş hatta ahşap ızgaralara kadar değişen malzemelerin kullanıldığı yerler olabilir.

Ebeveyn banyoları sağladıkları mahremiyet ve oluşturdukları konfor ile müşterilerinde ilgisini çekmektedir. Daireye ayrı bir değer katmaktadır. Ebeveyn banyolarının düzenlemesinde havalandırma için gerekli hava bacası, pencere veya mekanik havalandırma sistemi yeterli kapasitede olmalıdır. Tesisat işleri önemli olarak yapılmalı ve son testlerde gerekli özen gösterilmelidir. En önemlisi bu banyolarda ciddi bir su izolasyonu mutlaka yapılmalıdır.

İlanları Karşılaştırın