Zorla Kentsel Dönüşüm Yaptırmayacağız
  • 11-05-2018
  • 615 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Zorla Kentsel Dönüşüm Yaptırmayacağız

Zorla Kentsel Dönüşüm Yaptırmayacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul’un Silivri ilçesinde inşa edilecek sosyal konutlar ile ilgili detayları açıkladı. Mevlüt Uysal aynı zamanda kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de yaptığı açıklamada “zorla kentsel dönüşüm yaptırmayacağız” ifadesini kullandı. Açıklamasına ek olarak sadece kentsel dönüşüm için imza veren yerlerde kentsel dönüşüm yapacaklarını söyledi. İBB Başkanı Mevlüt Uysal Silivri’deki konutlar için, Silivri 3. Etapta inşa edilen 508 adet konutun dar gelirliler ve evi olmayanlar için 2+1 konutların 195 bin TL, 3+1 konutların 215 bin TL olduğunu, ayrıca tüm konutlar için özel otoparklar, yeşil alanlar, sosyal alanlar olduğunu söyledi. Yeni inşa edilen konutlarda tüm sosyal donatılar mevcut. Uysal inşaat maliyelerini aldıklarını, diğer bazı masrafların da büyükşehir tarafından finanse edileceğini açıkladı.

Mevlüt Uysal Silivri’de yapılacak kentsel dönüşüm projeleri çalışmalarına KİPTAŞ’ın da yer alacağını söyledi. İstanbul’da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarında özel sektörün başarılı olduğu yerlerin olduğunu, fakat önemli noktalarda sıkışmış ve çözümü olmayan vaziyette olduklarını açıkladı. Bu yüzden kentsel dönüşüm kapsamına giren konut sahiplerinden ek bir para almadan, sadece var olan dairesini yüzde 20 oranında küçülttüklerini, bu yüzde 20 oranında küçülttükleri alanlardan kazandıkları gelirin üzerine büyükşehir tarafından finanse ettikleri bütçeyi ekleyerek yeni konutlara başlayacaklarını söyledi.

Mevlüt Uysal, yakında Eyüp, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Büyükçekmece bölgelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını söyledi. Yapılan bu projeler sonrasında vatandaşların bu yönde taleplerinin artacağını da açıkladı. Ayrıca yapılan yüzde 20 kesinti için imar artışı yapmayacaklarını söyledi. KİPTAŞ daha önceki dönemlerde yüksek gelirli aileler için konutlar inşa ediyordu. Fakat Uysal, KİPTAŞ genel müdürü ile yaptığı görüşme sonrasında dar gelirli ailelere yönelik projelere ağırlık vereceklerini de açıkladı.

İlanları Karşılaştırın