YATIRIM AMAÇLI ALINAN GAYRİMENKULDE NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR
  • 17-09-2018
  • 812 Görüntüleme
  • A +
  • A -

YATIRIM AMAÇLI ALINAN GAYRİMENKULDE NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR

YATIRIM AMAÇLI ALINAN GAYRİMENKULDE NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Yatırım amacı ile bir gayrimenkul aldıysanız dikkat etmeniz gereken bir takım noktalar vardır. Gayrimenkulün konumu, bütçesi, ileride değerinin artması gibi konular önem arz etmektedir.

Yatırım amacı ile gayrimenkul alıyorsanız ve kullanmayı düşünmüyorsanız acele etmeden doğru bütçe ile doğru zamanda satın almalısınız. Büyük borçlar ile aldığınız gayrimenkul yaşam kalitenizi düşürmenize neden olabilir. Hazırda olan nakit paranız istediğiniz arsa, ev gibi gayrimenkule yetmiyorsa biraz daha beklemeli ve doğru zamanda yeterli bütçeyi hazırladığınızda yatırım yapmalısınız.

Satın alacağınız gayrimenkulün konumu çok önemli. İlerde değerinin artacağından emin olmanız gerekir. Merkezi konumda ki gayrimenkuller daha yüksek bütçe gerektirir. Oysaki araştırıp ilerde değer kazanacak bölgeleri seçerseniz hem daha az bütçe ile gayrimenkul satın alır hem de yatırım amacınıza uygun hareket etmiş olursunuz.

Gayrimenkul satın almak için komisyon ödememek için sahibinden ilanlarına bakmanız yararınıza olacaktır. Eğer aradığınız gayrimenkulü sahibinden bulamıyorsanız güvenilir emlakçıları ve inşaat firmalarını tercih etmelisiniz. İnşaat firması araştırırken, geçmişte yaptıkları konut projelerinin değerinin bugün ne durumda olduğuna dikkat etmelisiniz.

Yatırımlık Gayrimenkul Konusunda Önem Taşıyan Diğer Detaylar

Yatırım amacı ile ev ya da arsa alma konusunda kararsızsanız, konut değerinin her zaman arsa değerinden daha düşük olacağını belirtmek isteriz. Eğer konut almayı düşünüyorsanız değer kaybetmemesi için dikkatli seçim yapmalısınız. Hastane, alışveriş merkezi, okul, üniversite kampüsü gibi tesislerin yakınında bir gayrimenkul değer kaybetmeyecektir. Bu yüzden konumun ve bölgede ileriye dönük projelerin araştırılması gerekmektedir. Büyük hastane, okul, üniversite ve sosyal tesislerin yapılacağı bölgelerden arsa almanın her zaman getirisi fazla olmaktadır. Bugün hiçbir şey olmayan bölgeler yakın gelecekte tercih edilen merkez haline gelebilmektedir.

İlanları Karşılaştırın