TOKİ Projesinden Ev Almak Avantajlı mı?
  • 11-05-2018
  • 946 Görüntüleme
  • A +
  • A -

TOKİ Projesinden Ev Almak Avantajlı mı?

TOKİ Projesinden Ev Almak Avantajlı mı?

Birikimlerin gayrimenkul yatırımlara dönüştürülmesi çok büyük bir avantajdır. Fakat siz böyle bir güce sahip değilseniz TOKİ projesinden ev almak taksitli ödeme yöntemi noktasında size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Yalnız sağladığı avantajların yanı sıra bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Türkiye’de emlak sektörünün her geçen gün büyümesi ile birlikte, özellikle İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir gibi kentlerde nüfus yoğunlaşmaktadır. Gayrimenkul projelerinin sınırlı olduğu bazı bölgelerde TOKİ tarafından gerçekleştirilen projeler artış göstermektedir.

TOKİ Projelerinin Avantajları

Ev alabilmek için belli bir birikimin yoksa banka kedisi kullanmadan TOKİ projelerinde taksitlerle ev sahibi olabilme avantajına sahip olabilirsiniz. TOKİ özellikle de ev sahibi olamayan kişilere uygun fiyatlar karşılığında ev sahibi olabilme imkanı tanımaktadır. Türkiye’nin farklı bölgelerinde geliştirdiği projeler ile TOKİ’den ev alma durumunu ortaya koymaktadır. Ayrıca düşük peşinat ödemelerine sahiptir. Bununla birlikte düşük taksit seçenekleri de sunmaktadır. Yani sahiplerine kira öder gibi ev sahibi olma avantajı sağlamaktadır. TOKİ projeleri özellikle gelir seviyesi düşük aileler tarafından tercih edilen avantajlı projelerdir.

TOKİ Projelerinin Dezavantajları

TOKİ projelerinden yatırım amaçlı gayrimenkul alınamaz. Çünkü TOKİ projelerinden ev satın alabilmek için gelir seviyesinin belli bir sınırın altında olması şartı başta olmak üzere bazı şartları vardır. TOKİ projelerinden ev alabilmenin şartları;

  • 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşı
  • Konut başvurusunda bulunacak kişinin ya da ailesinden birinin adına kayıtlı gayrimenkul bulunmaması gerekir.
  • Konut alınacak ilde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmanız gerekir.

Bu şartların yerine getirilememesi TOKİ’den gayrimenkul alma durumu söz konusu değildir. Ayrıca TOKİ projeleri çoğu zaman merkezi noktalara inşa edilmemektedir. Bu açıdan TOKİ projesinden ev almak ulaşım şartları açısından da bazı dezavantajlar doğurabilir.

 

İlanları Karşılaştırın