TOKİ Başvuru Adımları
  • 19-05-2018
  • 601 Görüntüleme
  • A +
  • A -

TOKİ Başvuru Adımları

TOKİ Başvuru Adımları

Ülkemizde son zamanlarda konut taleplerinin artması ile birlikte, düşük ve orta gelirli aileler için de Toplu Konut İdaresi (TOKİ projeleri büyük talep görmektedir. Bu yüzden TOKİ’den ev alacakların en merak ettiği konuların başında TOKİ başvuru işlemleri yer almaktadır. Türkiye’de hemen her ilde TOKİ projeleri hayata geçirilmiştir. Bu projelerden yararlanabilmek için belli bir başvuru işlem süreci gerekiyor. TOKİ proje ilanlarında genellikle belli seviyeye gelmiş projelerin listesi yer almaktadır. Bu ilanlarda projelerin hangi gelir gruplarına yönelik olduğu, başvuru şartları ve ödeme şekilleri bilgisi yer almaktadır. Başvuru işlemlerinde bir takım belgeler istenmektedir. Bu belgeler;

  • Başvuru yapacak kişinin kimlik fotokopisi
  • Şehit aileleri, gaziler , dul ve yetimler gibi hak sahipliği şeklinde başvuru yapan kişiler için durumlarına yönelik belge.
  • Engelli olanların engelli olduklarına dair sağlık heyeti raporu
  • Emeklilerin Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) aldıkları emeklilik belgesi

Gerekli belgeler ile başvuru işlemi yapıldıktan sonra belirlenen tarihlerde TOKİ projeleri için kura işlemi yapılmaktadır. Çok fazla sayıda kişi başvurduğu için seçimler anca kura işlemiyle yapılmaktadır. Kura sonuçlarının ardından ismi çıkan kişilerden ekstra evraklar da istenebilir. Böylece başvuru ve sonuç işlemleri tamamlanmış olur.

TOKİ Başvuru İşlemi Devam Eden Projeler

TOKİ tarafından 2018 yılında yapılması planlanan projeler bulunmaktadır. Şimdiye kadar yapılan projelere ek olarak bu yıl içerisinde de bir takım projelerin yapılması bekleniyor. TOKİ hangi illerde kaç TOKİ konutu yapacağını açıkladı. En fazla konut inşa edeceği ili Ankara olarak belirledi. Diğer tüm illerle birlikte toplam 33 ilde 45 binden fazla konut inşa etmeyi planlıyor. Ankara’da 13 bin, Gaziantep’te 5 bin konut inşa edilmesi bekleniyor. 2018 yılında inşa edilecek projelerin bazıları da kentsel dönüşüm kapsamına girmektedir.

İlanları Karşılaştırın