MOBLELİ NEDİR?
  • 13-03-2018
  • 959 Görüntüleme
  • A +
  • A -

MOBLELİ NEDİR?

MÖBLELİ NEDİR?

Möblenin kelime anlamı mobilyadır. Mobilya sektörünün haricinde en çok emlak sektöründe ve kiralık ev ilanlarında karşımıza çıkmaktadır. Genellikle eşyalı ev kiralamak isteyenler ya da evini eşyaları ile kiraya vermek isteyenler emlak ilanlarında möbleli kelimesini kullanmaktadırlar.

MÖBLELİ DAİRE KİRA SÖZLEŞMESİ

Kiralık möbleli dairenin kiralanmasında kira kontratlarında evdeki eşyaların niteliğine göre bilgiler bulunmalıdır. Kira sözleşmesinde evde bulunan eşyaların türü ve durumu yazılır. Kiracı evden ayrılacağı zaman sözleşmedeki eşyaların türü ve durumuna göre kontrolü sağlanır. Möbleli daire kira sözleşmesinde eşya bilgileri dışında standart kira sözleşmelerinde ki kiralayan ve kiracının kimlik bilgileri, sözleşme başlangıç tarihi, kira bedeli bulunmaktadır.

MÖBLELİ KİRALIK EVE HACİZ

Möbleli kira sözleşmelerinde evde bulunan eşyaların bulunması ev sahibi açısından önemlidir. Kiracı evde oturduğu müddetçe bu eşyaları kullanır ve evden ayrılırken de aldığı şekilde teslim etmesi gerekir. Böyle bir durumda eşyalar kontratta belirtilerek güvence altına alınmış olur. Kiracının evden ayrılırken eşyaları sağlam ve aldığı gibi iade etmesinin yanı sıra kiracının aleyhine açılacak olası haciz davalarında da eşyalar güvence altına alınmaktadır. Böyle bir durumda kira sözleşmesinde ev sahibinin eşyaları belirtilmez ise haciz işlemlerinde el konabilmektedir. Böyle olumsuz durumlarla karşılaşmamak için kira sözleşmesinde eşyaların belirtilmesi çok önemlidir.

Möbleli ev kiracıları evde yaşadıkları süre içinde eşyalara zarar vermemeye özen göstermelidirler. Evden ayrılırken eşyaların evde bulunmaması ya da zarar verilmiş olması kira sözleşmesi dikkate alınarak kiracı tarafından yerine koyulmalı ya da bedeli ödenmelidir. Böyle bir durumda kiralayan kişinin alacağını alamadığı durumda hukuka başvurma hakkı vardır. Tabi ki kiralayana ait olan eşyaların kira sözleşmesinde belirtilmiş olması şartı vardır. Aksi halde ispatı zor olduğu gibi hakkını araması da zor olacaktır.

İlanları Karşılaştırın