LEBİDERYA NEDİR?
  • 13-03-2018
  • 1,180 Görüntüleme
  • A +
  • A -

LEBİDERYA NEDİR?

LEBİDERYA NEDİR?

Lebiderya Farsça bir kelime grubu olup Osmanlıca’ da kullanılmış ve günümüze kadar gelmiştir. Leb dudak, derya deniz anlamındadır. Bir araya geldiklerinde deniz kenarı olarak kullanılmaktadır. Lebiderya kelimesi genellikle deniz gören konut manzaralarını ifade etmekte kullanılır. Her ne kadar deniz kenarı anlamında olsa da denize uzak fakat deniz gören konutlar içinde kullanılmaktadır.

LEBİDERYA EV İLANLARI

Genellikle emlak ilanlarında evin deniz manzaralı olduğunu vurgulamak için lebiderya kelimesi kullanılır. Deniz gören ya da deniz kenarında, etrafında denizi görmeyi engelleyecek hiçbir şey olmayan evlerin tanımı için kullanılır.

Lebiderya ev ilanları doğal olarak deniz manzarası olması nedeniyle daha pahalıdır. Özellikle gerçek anlamında ki gibi ev deniz kenarındaysa ciddi anlamda fiyat artışı gözlemlenmektedir.

Lebiderya sahil anlamına da gelmektedir. Lebiderya ev denince genellikle eski İstanbul’ un Boğazda ki denize sıfır yalıları anlaşılmaktaydı. Günümüzde tepelerden uzaktan deniz gören evler için de kullanılmaktadır. Bu yüzden emlak ilanlarında lebiderya ev arayanlar ya da karşılaşanlar denize uzaklığını araştırmalı ve tercih ettikleri şekilde olup olmadığını anlamalılar. Birçok ilanda lebiderya yazmasına karşın ev gidince uzaktan boynunu uzatınca görülebilecek deniz manzarası ile karşılaşmak günümüzde mümkündür. Bu gibi durumları iyi değerlendirmek gerekir.

Tabi ki emlak ilanlarında sadece ev ve konutlar için değil deniz manzaralı işyerleri içinde lebiderya kelimesi kullanılmaktadır. Özellikle restoran, otel ve eğlence kulüplerinde deniz manzarası aranmaktadır. Bu yüzden lebiderya iş yeri arayanlar için bu tür ilanlar yayınlanır.

Hemen herkesin tercih etmek isteyeceği lebiderya ev ve işyeri sahibi olmak ya da kiralamak için emlak sitelerinde lebiderya ya da deniz manzaralı seçenekleri seçmek gerekir. Gerçek anlamında yani denize sıfır emlak ilanları karşınıza çıkacaktır.

 

İlanları Karşılaştırın