Konut Yatırımı İçin En Uygun Bölgeler
  • 20-05-2018
  • 554 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Konut Yatırımı İçin En Uygun Bölgeler

Konut Yatırımı İçin En Uygun Bölgeler

Coğrafi olarak 7 bölgeye ayrılan Türkiye’de vatandaşlar genellikle yaşadıkları yere, taşındıkları yere ya da buraya yakın yerlerde konut yatırımı yapmayı tercih etmektedir. Kişiler tanımadıkları, kültürünü ve ekonomik özelliklerini bilmedikleri bölgelerde yatırım yapmayı genellikle tercih etmiyorlar. Fakat gayrimenkul yatırımı Türkiye’nin her bölgesinde ve 81 ilde gerçekleştirilmektedir. Çünkü bulunduğunuz bölgeden ziyade başka bir bölgede yaptığınız gayrimenkul yatırımları size daha büyük kazançlar sağlayabilir.

Konut yatırımı için en uygun bölgeler olarak karşımıza özellikle İç Anadolu Bölgesi ve Marmara Bölgesi çıkmaktadır.. İl olarak bakıldığı zaman ise konut yatırımı için en uygun iller olarak karşımıza İstanbul ve Ankara çıkmaktadır. Gayrimenkul yatırımı konusunda bu iki kent Türkiye’de ilk sıralarda yer almaktadır. Türkiye nüfusunun yaklaşık 5’te biri İstanbul’da yer almaktadır. Bu da İstanbul’da konut ihtiyacının artmasına sebep oluyor. Konut ihtiyacının artması da konut yatırımcıları için büyük bir kazanç sağlamaktadır. İstanbul’da yükselen projeler kısa vadede kazanç getiren projelerdir. Avrupa Yakası’nda İkitelli, Başakşehir, Anadolu Yakası’nda ise Alemdağ, Sancaktepe bölgeleri konut yatırımı için avantajlı bölgeler olarak ortaya çıkmaktadır. Son zamanlarda dikkat çeken bölgelerin arasında Arnavutköy ve Göktürk Bölgeleri de yer almaktadır.

İstanbul ve Ankara yanı sıra,  Konya’nın Selçuklu ilçesi de gayrimenkul yatırımcıları için iyi bir seçenektir. Aynı şekilde Gaziantep’te Oğuzeli ilçesi, Şanlıurfa’da Eyyübiye ilçesi gibi birçok il ve ilçe de konut yatırımı için uygun bölgelerdir. Anadolu geneline bakıldığı zaman Karadeniz illeri, Ege Bölgesi illeri ve Doğu Anadolu Bölgesi illeri de önemli yatırım bölgeleri olarak seçilebilir. Ayrıca yakın zamanda yapılan incelemeler sonucunda Türkiye’nin en çok kazandıran gayrimenkul yatırım bölgelerinden birinin de Edirne olduğu tespit edilmiştir.

Uzun vadede kazanç sağlayacak bölgeler seçerek gayrimenkul yatırımında büyük kazançlar elde edebilirsiniz.

İlanları Karşılaştırın