Konut Fiyatları Ne Zaman Düşecek
  • 21-05-2018
  • 545 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Konut Fiyatları Ne Zaman Düşecek

Konut Fiyatları Ne Zaman Düşecek

İnsanların çalışırken ilk gerçekleştirmek istedikleri şeylerin başında konut sahibi olmak gelir. Ev sahibi olmak ya da gayrimenkul yatırımı yapmak amacıyla konut satın alınmaktadır. Çalışma şartları ve maddi imkanlara bağlı olarak konut fiyatlarında düşüş olması bekleniyor. Türkiye’de son dönemlerde siyasi ve ekonomik olayların gelişmesi, döviz fiyatları ve borsa piyasasının yükselmesi, dış politikadaki değişiklik, gayrimenkul yatırım projelerinin ilerlemesi gayrimenkul fiyatlarını oldukça arttırdı. Bu durum ev sahibi olmak isteyen kişileri ve yatırım yapmak isteyen kişileri zor duruma sokmaktadır. İnsanlar bu hayallerini gerçekleştirebilmek için konut fiyatlarının düşmesini bekliyor.

2017-2018 emlak endeksi verilerine göre özellikle Ankara ve İstanbul bölgelerinde konut fiyatlarında belirli düşüş ya da yükselişler görülmektedir. Örnek olarak 2017 Şubat ayında İstanbul’daki konutların metre kare satış fiyatı 4 bin 476 TL iken, 2018 Şubat ayında bu rakam 4 bin 107 TL olarak görülmektedir. bu veriler sonucunda İstanbul’da konut fiyatı yıllık değişim oranına bakıldığı zaman yüzde 8 oranında bir düşüş gerçekleştiği görülmektedir. Türkiye’de gayrimenkul yatırımının en önemli bölgesi İstanbul iken, Türkiye genelinde gayrimenkul yatırımında yıllık yüzde 13 artış görünmektedir.

İstanbul Konut Fiyatları Ne Zaman Düşecek?

İstanbul konut projeleri ile her geçen gün daha kalabalık bir kent oluştururken, İstanbul konut fiyatları da artış göstermektedir. Uzmanlara göre konut sayısının bu denli artması bir süre sonra konut fiyatlarında düşüşe sebep olacaktır. İstanbul konut fiyatlarında Ataşehir yüzde 23, Bakırköy yüzde 7, Bayrampaşa yüzde 2, Beşiktaş yüzde 42, Eyüp yüzde 40 oranında düşüş göstermektedir. Bu ilçelerde geçen seneye oranla bir düşüş olmuştur. Türkiye genelinde insanların konut alma gücünde yaşanan düşüş, konut satışlarında eksiklik göstermektedir. Bu da insanları ucuz konutlara yönlendiriyor. Bu durumda fiyatların düşmesi beklenirken bazı bölgelerde fiyatın daha da artmasına neden olabilir.

İlanları Karşılaştırın