KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE YENİLENEN ŞEHİRLER HANGİLERİDİR
  • 22-05-2018
  • 670 Görüntüleme
  • A +
  • A -

KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE YENİLENEN ŞEHİRLER HANGİLERİDİR

KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE YENİLENEN ŞEHİRLER HANGİLERİDİR?

Özellikle deprem bölgesi olan bölgelerde ki şehirlerde kentsel dönüşüm uygulaması gerçekleştirilmektedir. Kentsel dönüşüm yapılan şehirlerin bir bölümü ya da tamamına yakın bölgeleri proje kapsamında yenilenmektedir. Öncelikle depremlere karşı risk teşkil eden toprak, zemin ve üzerinde ki yapıların risk değeri belirlenmekte ve yıkımı gerçekleştirilmektedir. Bu yerlere toprak zeminine uygun temelli yeni yapılar yapılmaktadır. Bazı binalarda yıkım yerine tamirat yapılmakta ve söz konusu risk ortadan kaldırılmaktadır.

Kentsel dönüşüm ile depremde yıkılma riski olan yapılar güvenli hale getirilerek can ve mal kaybının önüne geçilmektedir. Ancak bunun için vatandaşların işinin ehli, ciddi firmalarla anlaşmaları gerekmektedir. Binanın yenilenmesi düşünülürken ciddiyetsiz firmaların neden olduğu sorunlar ortaya çıkabilmektedir.

Kentsel dönüşümün gerçekleştirildiği şehirlerin başında; İstanbul, Adana, Afyon, Ağrı, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Malatya, Nevşehir, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Tunceli ve Van gelmektedir.

İstanbul’da kentsel dönüşümle yenilenen ilçelerin başında ise Bakırköy, Sancaktepe, Bağcılar, Kadıköy, Kartal ve Maltepe bulunmaktadır. Kadıköy Bağdat Caddesinde 50 yıllık binalar yıkılarak yenilenmekte ve yeniden yapılan konutların metrekaresi 12 bin liradan satışa çıkarılmaktadır. Bu rakam Kartal’da 4-6 bin TL civarındadır.

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu Bölgelerinde kentsel dönüşüm projesinin 10 yılda tamamlanması hedeflenmektedir.

Sancaktepe’ de yıkımdan ziyade yerinde yenileme yapılarak binalar sağlamlaştırılmaktadır. İstanbul’ un en eski yerleşim yerlerinden olan Bakırköy’de kentsel dönüşüm hızla devam etmektedir.

Bağcılar’ da 200.000 konut deprem yönetmeliğine uygun hale getirilmektedir.

Diğer illerde de kentsel dönüşüm projesi hızla devam etmekte ve güvenli yapılar inşa edilmektedir.

Kentsel dönüşüm projesinin yönetmeliğe uygun olması için ciddi müteahhitlerle anlaşmak oldukça önemlidir.

İlanları Karşılaştırın