İstanbul TOKİ Projeleri Başvuru Tarihleri 2018
  • 19-05-2018
  • 676 Görüntüleme
  • A +
  • A -

İstanbul TOKİ Projeleri Başvuru Tarihleri 2018

İstanbul TOKİ Projeleri Başvuru Tarihleri 2018

Ülkemizin her yerin de olduğu gibi TOKİ'nin İstanbul için de pek çok farklı projesi vardır. TOKİ bir kamu kuruluşudur, hedefi konut sahibi olamayanlar için uygun fiyata konutlar sunmak. Ağırlıklı olarak orta ve alt kesim için pek çok proje yürütülüyor. Hemen hemen 81 ilde inşa edilen TOKİ, yürüttüğü bu projeler ile ev sahibi olmayan birey veya aileler için avantaj sağlıyor. Türkiye genelinde otuzdan fazla ilde tahmini olarak 40 bin konut satışı yapılması hedeflenmektedir. 2018 yılında yapılacak olan TOKİ projelerinde başkent Ankara birinci sıra da yer alıyor. TOKİ tarafından Ankara için yapılmış olan binlerce konut yer alıyor. Ankara’dan sonra ikinci sıra da Gaziantep geliyor. Gaziantep’ten sonra ise İstanbul gelir. 2018 yılı için TOKİ tarafından İstanbul’da yapımı devam eden projeler içerisinde yaklaşık olarak 2 bin 690 adet daire yer alıyor. Satılabilecek aşamaya gelen TOKİ daireleri başvuru yapmış olan vatandaşlara kura sonucu satılacaktır.

TOKİ'nin İstanbul da 2018 yılı için yedi adet proje planı var.  Bu projelerden biri Başakşehir Kayabaşı’nda bulunan beş adet ada parseldeki 448 adet konuttur. Halen yapımı devam eden bu projenin tamamlanması yakın görünüyor. Bu projenin ilanları internet siteleri ve belediyenin astığı bilbortlar la yapılmıştır. Başakşehir Kayabaşı projesi için son başvuru tarihi 29 Haziran 2018’dir. Bu proje de ki daireler için öngörülen fiyat 2 bin 930 TL'dir.

TOKİ İstanbul 2018 Projeleri Başvuru İşlemleri

TOKİ İstanbul projeleri veya diğer tüm projeler için bir başvuru süresi açıyor. Başvuru işlemlerinin yapılabilmesi gerekli evraklar talep ediliyor. Bu evrakların en başında kimlik fotokopileri  bulunuyor.  Bu belge şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ve yetimler ve Emekli Sandığı’ndan alacaklı olanlar için gereklidir. Engelli vatandaşlarımız gerekli olan raporu hastaneden talep etmelidir. Emekli olan vatandaşlarımız da Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları belgeyi ile başvurusunu tamamlayabilir. Gereken bütün işlemler yapıldıktan sonra konut sahibi olacak kişiler kura çekilerek belirlenecek sonuçları bekleyecektir.

İlanları Karşılaştırın