Gayrimenkul Sektörü Teşvik Bekliyor
  • 19-05-2018
  • 538 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Gayrimenkul Sektörü Teşvik Bekliyor

Gayrimenkul Sektörü Teşvik Bekliyor

Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı, geçen yıllara oranla gayrimenkul sektöründe teşviklerin devam edeceğini ümit ettiklerini ifade etti. Yetgin, Anadolu Ajansı’nın yaptığı haberde, gayrimenkul sektöründeki dinamiklerin önemini vurgulayarak, satışların artması gerektiğini ve bu konuda bazı talepleri olduğunu açıklayarak, bu konuda çalışmalar yapıldığını ve sektörün önünün açılacağını temenni ettiğini ifade etti.

Feyzullah Yetgin, gayrimenkul de kentsel dönüşümle birlikte bir potansiyelin, talebin olduğunu ifade ederek, önümüzdeki seneler için 7,5 milyon konutun kentsel dönüşümle birlikte ciddi bir talep alacağı beklentisinde olduklarını söyledi. Bu dönüşüm sürecinin 15-20 yıl boyunca Türkiye’nin ivedini tamamlamasını beklediklerini söyledi. Projeler sayesinde insanların daha rahat yaşayabileceklerini ve şehirlerin daha sürdürülebilir bir hal alacağını belirtti.

Daha önce KDV ve tapu harçlarında yapılan indirimin ciddi bir hareketlilik yaşattığını ifade eden Yetgin, be teşviklerin geçen sene Eylül ayında sona erdiğini hatırlattı. Buna benzer teşviklerin bazı alanlarda yenilebileceğini söyledi. Türkiye’nin lokomotifi olarak nitelendirilen gayrimenkul sektörü aynı zamanda 250’ye alt sektörü de etkilemektedir. Bu nedenle Yetgin, gayrimenkul sektörü teşviği beklediklerini açıkladı. Yetgin, konut kredi faiz oranlarının yüksek olması sebebiyle sektörü doğrudan etkilediğini belirterek, bunun için finansman yöntemlerin kullanılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2017 yılında Türkiye’de satılan kont sayısı bir önceki yıla göre yüzde 5,1 gibi bir artış göstererek 1 milyon 409 bin 314 olmuştur. Sektörün aynı seviyede ilerleyebilmesi için sektör temsilcileri, bankaların konut kredisi taleplerine olumlu dönmesi, devlet teşvikleri ve kampanyalarının sürmesi gibi durumların etkili olmaktadır. Bununla birlikte finansal çözümlerde sağlanarak sektör desteklenebilir.

İlanları Karşılaştırın