EMLAK YATIRIMI KONUSUNDA ARSA MI, ARAZİ Mİ YOKSA KONUT MU SEÇİLMELİ?
  • 29-04-2018
  • 678 Görüntüleme
  • A +
  • A -

EMLAK YATIRIMI KONUSUNDA ARSA MI, ARAZİ Mİ YOKSA KONUT MU SEÇİLMELİ?

EMLAK YATIRIMI KONUSUNDA ARSA MI, ARAZİ Mİ YOKSA KONUT MU SEÇİLMELİ?

Yatırım denince ilk akla gelen gayrimenkul olmaktadır. Bunun nedeni orta ve uzun vadede getirisinin yüksek olmasıdır. Peki hangi emlak türü yatırım açısından daha avantajlıdır? Bu sorunun yanıtını merak ediyorsanız arsa, arazi, konut yatırımları hakkında karar veremiyorsanız makalemizi okuyarak fikir sahibi olabilirsiniz.

Arsa, arazi, konut konusuna girmeden emlak yatırımının hangi bölgede daha avantajlı olacağını saptamanın öneminden bahsetmek isteriz. Doğru yatırım doğru bölge seçimi gerektirir. Bunu da bölgedeki yol, konut projeleri, sosyal imkanlar, eğitim ve sağlık hizmetlerinin olup olmadığı belirler. Bu tür gelişmeye açık bölgelerde ister arsa, ister arazi isterse konut olsun gelecekte büyük getirisi olacağı kesindir.

Emlak yatırımı için arsa ve arazi tercihinde bulunmak isteyenler öncelikle gayrimenkulü nasıl değerlendirecekleri konusunda karar vermiş olmaları gerekir. Arsalar, belediye tarafından parsellenmiş belediye, sınırı içinde ki yerlerdir. İmarlı arsalar üzerine yapı inşa etmek mümkünken imarsız arsalar tarla sayılmaktadır. Arsa veya arazi alırken dikkat edilmesi gereken tapularının hisseli olup olmadığıdır. Eğer hisseli tapulu ise yatırım için uygun değildir.

Yakın vadede kazanç elde etmek için arsa veya arazi satın almak yerine konut almayı tercih etmelisiniz. Arsa ve araziler uzun vadede kazanç sağlarlar.

Emlak yatırımında dikkat edilmesi gereken bir başka önemli konu da SİT alanı olması, kamulaştırılmasının söz konusu olmasıdır.

Konut yatırımı tercih ediyor ve kiralamayı düşünüyorsanız bundan büyük kazanç sağlamayacağınızı söylemek isteriz. Kiracının eve hasar vermesi konutun değerini düşürebileceği gibi düzenli kira alamama riski de hesaba katılmalıdır. Konut yerine dükkan ve ofis alarak yatırım yapmak çok daha kazançlı olmaktadır.

Yatırım amaçlı emlak almayı düşünüyorsanız, birikiminizin enflasyon karşısında sağlam kalmasını sağlamalısınız. Bunun içinde alacağınız gayrimenkulün beklenen değer artışının iyi hesap edilmesi gerekir.

İlanları Karşılaştırın