E Devlet’ten Yeni Hizmet Artık Taşınmak Daha Kolay
  • 21-05-2018
  • 575 Görüntüleme
  • A +
  • A -

E Devlet’ten Yeni Hizmet Artık Taşınmak Daha Kolay

E Devlet’ten Yeni Hizmet Artık Taşınmak Daha Kolay

E-devlet son dönemlerde soyağacı ve miras kontrolü gibi uygulamalarla vatandaşların yoğun ilgisini çekti. E-devlet şimdi de yeni bir uygulama ile vatandaşlara hizmet edecek. E-devlet yeni ekleyeceği uygulama ile ev taşıma durumunda artık kurum kurum gezmek zorunda kalmayacaksınız. E-devlet hizmeti ile ev taşıma daha kolay olacaktır. Vatandaşlar artık tüm abonelik işlemlerini, adres kayıtları ve okul değişikliği gibi işlemleri e-devlet üzerinden kolayca yapabilecekler.

e-devlet üzerinden yapılacak yeni uygulamanın amacı kamu ya da özel sektörden belge alışverişi yapılmayacak yeni bir sistem inşa etmektir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç bu uygulamanın hayata geçirilebilmesi için ilk olarak bakanlıklar arasında entegrasyonun sağlanması gerektiğini ifade etti. Ensar Kılıç, kurumların kişi ile ilgili verileri doğrulayabilmesi için sistemlerin konuşması gerektiğini ifade ederek, bunun için yapılacak uygulamanın e-Devlet stratejisi eylem planlarından bir tanesi olduğunu açıkladı.

Vatandaşlar ev taşırken kurum kurum dolaşıp günlerce uğraştıkları tüm işlemleri e-devlet üzerinden tek bir ekranda halledebileceklerdir. Ensar Kılıç bundan sonra vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak bütünleşik hizmetleri devreye alacaklarını ifade ederek, taşınma işlemini bütünleşik bir işlem olarak ele alacaklarını, tek ekran üzerinden yapılacak işlemlerde bazı bilgilerin otomatik olarak geleceğini söyledi.

Sistem üzerinden işlem yaptığınızda eski adresiniz otomatik olarak gelecek ve yeni adresinizi girdiğinizde aynı zamanda çocuğunuzun okulunu da aynı ekran üzerinden taşıyabileceksiniz. E-devlet üzerinden adres taşıma işlemleri gibi, elektrik, su, doğalgaz gibi tüm abonelik işlemleri de yapılabilecektir. Tüm bu işlemler tek bir ekran üzerinden yapılırken arka planda sistemler birbirleriyle verilerin doğruluğunu kontrol edecekler. Taşınma sisteminin e-devlet ile entegrasyonu için taşınma işleminde gerekli bakanlıklarla bir araya geleceğini söyleyen Kılıç, entegrasyon işleminin en kısa

İlanları Karşılaştırın