Bursa’da Satılık Konut Fiyatları Bir Yılda Yüzde 20 Arttı
  • 21-05-2018
  • 554 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Bursa’da Satılık Konut Fiyatları Bir Yılda Yüzde 20 Arttı

Bursa’da Satılık Konut Fiyatları Bir Yılda Yüzde 20 Arttı

Bursa’da son 1 yıl içerisinde satılık konut fiyatlarında yüzde 20 artış görüldü. Aynı dönem içerisinde Türkiye’nin ise konut fiyat ortalaması yüzde 6 olarak belirlenmişti. Bursa’nın Karacabey, İnegöl ve Mustafakemalpaşa ilçeleri yüzde 30’un üstünde oranlarda satılık konutların en çok değer kazandığı ilçelerdir.  Konut satış fiyatları Bursa genelinde her ay düzenli olarak artış göstermektedir.

Bursa konut fiyatlarına metre kare bazında bakıldığı zaman, Bursa’nın 11 ilçesi arasında 4 tanesinin metre kare fiyatı ortalaması 2 bin TL’nin üstündedir. 2018 verilerine göre Bursa’nın Nilüfer ilçesinde konutların metre kare fiyatı 2 bin 229 TL, Mudanya’da metre kare fiyatı 2 bin 217 TL, Osmangazi’de metre kare fiyatı 2 bin 11 TL ve Yıldırım’da metre kare fiyatı 2 bin 12 TL olarak tespit edilmiştir. 2017 yılında bu değerler şöyleydi. Nilüfer’de metre kare fiyatı 1.895 TL, Mudanya’da metre kare fiyatı 1.828 TL, Osmangazi’de metre kare fiyatı 1.747 TL ve Yıldırım’da ise 1.578 TL idi.

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, son 15 yıl içerisinde Bursa konut satış fiyatları konusunda büyük artış yaşandığını, sanayi sektörü gibi inşaat sektörünün de hızla büyüdüğünü anlatarak, konut fiyatlarındaki bu artışın emlak alım satımlarında durgunluk yarattığını belirtti. Erdal Çelebi Bursa’da asgari ücretle çalışan çok fazla kişinin bulunduğunu ve bunu göz önünde bulundurarak yeni bir konut planlaması yapılması gerektiğini belirtti. Konut piyasasında Bursa sağlıklı bir arz talep dengesi oluşturmaktadır. Ancak gerekli tedbirlerin alınmamasıyla birlikte konut piyasasında sıkıntılar yaşanabilir.

Türkiye ekonomisi için katma değer yaratan Bursa yine de mevcut emlak piyasası potansiyelinin altında kalmaktadır. Son dönemdeki döviz kurlarının artmasının ardından Bursa doğru adımlar atarsa, Bursa’da konut piyasasında yabancı alımlarında artacağı bir dönemden söz edilebilir.

İlanları Karşılaştırın