ANAHTAR TESLİM NEDİR?
  • 04-03-2018
  • 860 Görüntüleme
  • A +
  • A -

ANAHTAR TESLİM NEDİR?

ANAHTAR TESLİM NEDİR?

Anahtar teslim, emlak konut alımında söz konusu olan bir terimdir. Sorunsuz, eksiksiz ve güvenilir konut alımı anahtar teslim olarak ifade edilmektedir.

Anahtar teslim konutlarda konutun tüm masrafları yüklenici yani satan kişi ya da kurum tarafından karşılanır. Satın alan kişinin ekstra masraf yapmasına gerek kalmaz. Konut alındıktan itibaren taşınmaya elverişlidir.

Konut alımında sözleşmede anahtar teslim ibaresi ve teslim tarihi belirtilmişse ve yüklenici bu tarihte konutu teslim edemezse alıcının yükleniciden kira bedeli isteme hakkı doğmaktadır. Bu yüzden alıcının mağdur olmaması için satış sözleşmesinde anahtar teslim satışı olduğu mutlaka ifade edilmelidir.

Günümüzde konut alımında topraktan ve maket üzerinden satışlar oldukça fazlalaşmış durumdadır. Böyle konut alımlarında dikkatli olunması gerekir. Sözleşme maddelerinin dikkatli hazırlanması bu açıdan önemlidir. Özellikle konutun zamanında bitirilememesi veya söz verildiği durumda teslim edilmemesi ile karşılaşma olasılığına karşı sözleşmede anahtar teslim olduğu ifade edilmelidir. Müteahhit zamanında ve söz verdiği şekilde konutu teslim edemiyorsa bir takım yaptırımlarla karşı karşıya kalacaktır. Alıcının dava açması ve haklarını ispat etmesi mümkündür. Satın alan kişi kirada ise ve satın aldığı konuta sözleşmede belirtilen tarihte taşınamıyorsa kirası müteahhit tarafından ödenmektedir.

ANAHTAR TESLİM GÖTÜRÜ BEDEL SÖZLEŞMESİ

Bu sözleşme bir inşaat işinde yapılacak tüm işlerin belirli bir ücret karşılığında tamamlanmasını içeren bir inşaat sözleşmesidir. Yapılacak tüm işler detaylı olarak sözleşmede belirtilir ve nihai fiyat verilir. Herhangi bir nedenle ek ücret istenemez.

ANAHTAR TESLİMİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Anahtar teslim konut almak ekstra masraf ve detaylarla uğraşmayı gerektirmez. Bu da hem maddi hem de manevi anlamda avantaj sağlamaktadır. Yapımı tamamlanmış ve içinde yaşanmaya hazır hale getirilmiştir. Hemen taşınmak mümkündür. Ayrıca en güvenli satış seçeneği olduğu ispatlanmıştır.

Anahtar teslim konut alımında kredi kullanan kişiler için ayrıca kira ödemek gibi sıkıntılar olmamaktadır. Satın aldıkları konuta hemen yerleşerek ayrıca başka bir eve kira ödemekten kurtulmuş olurlar.

İlanları Karşılaştırın